met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Arbeidsinspectie focust tijdens BouwBeurs op stofvrij werken

De vorig jaar ge•ntroduceerde branchebrede certificering van gereedschappen voor stofafzuiging staat centraal in de stand van de Arbeidsinspectie. Samen met zes gereedschapfabrikanten en TNO zijn de handen ineengeslagen om de strijd tegen kwartsstof aan te binden. Dit heeft geresulteerd in een door TNO ontwikkelde prestatietoets.

28 jan 2011

De Arbeidsinspectie hanteert en accepteert deze prestatietoetsen bij de inspecties op de werkplek. Met haar aanwezigheid tijdens de BouwBeurs onderstreept de Arbeidsinspectie het belang van de certificering en de ondernomen stappen. De Arbeidsinspectie staat in hal 7, standnummer F117. De Arbeidsinspectie legt in haar beurspresentatie een directe link naar TNO en de stofvrije oplossingen van de deelnemende leveranciers Makita, Bosch, Dustco, Hilti, Metabo en Numatic. Bezoekers ontvangen op de stand een strippenkaart, waarmee zij bij enkele van deze leveranciers in hal 12 een leuke attentie kunnen afhalen. Op deze stands kunnen bezoekers ook kennismaken met de stofvrije gereedschappen, de laatste ontwikkelingen op het gebied van fijnstofafzuiging en de praktische oplossingen zelf uitproberen. De samenwerking van de Arbeidsinspectie, TNO en de gereedschapfabrikanten moet ervoor zorgen dat de markt de gecertificeerde oplossingen gaat toepassen in de dagelijkse praktijk. Dankzij de combinatie van bestaand gereedschap met slimme accessoires cre‘ert de gebruiker eenvoudig een gecertificeerd stofvrij systeem dat voldoet aan de limiet voor kwartsstof van 0,075 mg/m3.

Focus op stofvrij werken

Start in voortraject De Arbeidsinspectie is voorstander van een preventie-aanpak in de bouw, waarbij al in het voortraject aandacht is voor gezond en veilig werken. Zowel opdrachtgevers, architecten als ingenieurs en adviseurs moeten in de ontwerpfase al nadenken over onveilige situaties, fysieke belasting, kwartsstof en gevaarlijke stoffen. De Arbeidsinspectie speelt hier op in om zo het werken op de bouwplaats veiliger en gezonder te maken. Alle informatie over stofvrij werken en de prestatietoets staat op de website van TNO, www.tno.nl/stofvrijwerken. Ook op www.stoffenmanager.nl staat meer informatie over stofvrij werken.

https://www.stoffenmanager.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb