met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Yasi, een orkaan van ongekende kracht

De huizen in Townsville, Tully in Australie zijn bestand tegen een storm klasse 3, maar Yasi is andere koek. Een veilig heenkomen zoeken on hopen op een meevallende schade is de enige strategie.

7 feb 2011

Van onze vaste man in Australie vernamen we dat Yasi enorm heeft huisgehouden. 's Nachts klopte de politie aan met het 'bevel' alles te verlaten en te evacueren naar een veiliger oord. De orkaan heeft een grillig pad en dat kan over het eigen huis gaan. In de basement van een 'stormvast' gebouw zonder ramen, maar met faciliteiten als internet, tv en radio werd de tijd doorgebracht. De enige geluiden die door kwamen waren van omgevallen bomen, borden die meegevoerd werden door de ongekende windstoten met snelheden van 300 km/uur (klasse 5).

Sightseers not welcome in Tully Heads

Na de storm gaan de mensen terug naar hun huis of boot. Soms is er weinig van over en dan begint de periode van weer opbouwen. De nieuwe huizen kunnen een storm van klasse 3 wel weerstaan, maar klasse 5 blijft buitencategorie en hopen dat het meevalt is eigenlijk het enige wat je kan doen. Australie is in korte tijd getroffen door extreem wateroverlast, door een orkaan en in het westen (Perth) wordt de bevolking nu weer geconfronteerd met enorme branden.

http://www.abc.net.au/news/events/cyclone-yasi/gallery.htm

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb