met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Onderzoek: BIM is redding voor bouwbedrijven

Ruim tweederde (71%) van de bedrijven in de bouwketen (architect, aannemer, installateur of ingenieurs-/adviesbureau) levert betere prestaties sinds het gebruik van BIM, zo blijkt uit onderzoek onder 1200 bouwbedrijven. Tijdens de Bouwbeurs van 8 t/m 10 februari 2011 in Utrecht zal Itannex tijdens een aantal workshops de uitkomst van het onderzoek presenteren.

5 feb 2011

Niet failliet dankzij BIM

EŽn van de ondervraagden geeft aan: dankzij BIM doen we goede zaken. Bij het aannemen van grote projecten is het gebruik van BIM steeds vaker een must. Kun je hier niet aan voldoen, dan mag je simpelweg niet meer meedoen bij aanbestedingen. Bouwers die nu failliet gaan, werken vaak nog met verouderde projectmethodieken. Ze zijn niet ingesteld op samenwerken en missen zo aansluiting in de bouwketen.

Het bouwbedrijf anno nu is een netwerkorganisatie

`Een bimmer onderneemt slimmer', aldus een andere deelnemer aan het onderzoek. Voor het eerst wordt er in de bouwketen echt samengewerkt. Het uitwisselen van gegevens gaat sneller, de kwaliteit van het werk verbetert en de hoeveelheid ruis is minder, waardoor minder fouten gemaakt worden. Dit zijn de belangrijkste redenen die worden gegeven om te bimmen. Bedrijven die nog niet bimmen geven aan er nog niet zo bekend mee te zijn. Praktisch alle deelnemers aan het onderzoek geven aan dat BIM de toekomst is.

ITANNEX. Bouwt aan kennis.

De hele keten profiteert mee

Wim Bremmer, directeur van Itannex zegt: Samenwerken is essentieel, je kunt bijvoorbeeld met ŽŽn druk op de knop alle kozijnen vervangen in een gebouw voor een goedkoper alternatief. Dat is op zich niets nieuws, maar dat binnen enkele seconden ook de begroting is aangepast, de kozijnenfabriek op de hoogte is en dat de milieu-eisen worden getoetst is nieuw. Het leidt tot kostenbesparingen in de hele keten en meer snelheid in het ontwerp- en bouwtraject.

Over Itannex

Itannex is ontwikkelaar van SMARTRevit. SMARTRevit is een methodiek voor het beheer en de cošrdinatie van bouwprojecten. De methodiek is gebaseerd op Autodesk Revit en wordt inmiddels door honderden Nederlandse en enkele Belgische bedrijven toegepast, waaronder: Volker Wessels, IAA Architecten, Trebbe Bouw, De Zwarte Hond, ingenieursbureau Bartels en Dijkoraad. Op dit moment realiseert Volker Wessels met SMARTRevit de nieuwbouw van haar nieuwe hoofdkantoor te Amersfoort.

Itannex is met vestigingen in Almelo, Sliedrecht en Assen de grootste Autodesk AEC geautoriseerde partner in de Benelux Voor meer informatie over Itannex kunt u kijken op de website van Itannex, http://www.itannex.com

http://www.itannex.com

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb