met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Presentatie zonne-energie uit wegen: SolaRoad

Op woensdag 26 januari 2011 heeft u kennis kunnen maken met SolaRoad, het eerste Nederlandse wegdek met ge•ntegreerde zonnecellen. SolaRoad maakt het mogelijk om de weg te gebruiken en tegelijkertijd energie op te wekken. SolaRoad wordt ontwikkeld door TNO in samenwerking met provincie Noord-Holland en de bedrijven Ooms Avenhorn Groep en Imtech.

8 feb 2011

Met deze innovatie willen we een bijdrage leveren aan duurzame energie uit infrastructuur en wellicht op termijn klimaatneutrale mobiliteit.

Presentatie zonne-energie uit wegen: SolaRoad

SolaRoad combineert de functionaliteiten van wegdek en zonnecellen. Op de ruim 137.000 kilometer aan wegen in Nederland valt meer dan genoeg zonlicht om alle voertuigen die erop rijden, te kunnen aandrijven met elektriciteit uit zonne-energie. En dat levert energie-, milieu- en gezondheidsvoordelen op. In 2012 willen we het eerste pilotproject in de vorm van een zonnefietspad openen in Noord- Holland. Daarom wordt er op 26 januari door alle betrokken partijen een overeenkomst getekend.

U als relatie kunt een belangrijke rol spelen bij het dichterbij brengen van duurzame mobiliteit op basis van zonne-energie. Als bestuurder, beleidsmaker en industri‘le partner nodigen we u uit om deze innovatie verder uit te werken.

http://www.tno.nl/content.cfm?context=overtno&content=persbericht&laag1=37&item_id=201101260004&Taal=2

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb