met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Succesvolle Demonstratiewedstrijden Steigerbouw tijdens Bouwbeurs

Tijdens de Internationale Bouwbeurs 2011 stond donderdag 10 februari jl. het buitenterrein van de Jaarbeurs in het teken van de steigerbouw. Onder het toeziend oog van ervaren leermeesters, een vakkundige jury en duizenden ge•nteresseerde beursbezoekers, lieten eerstejaars leerlingen van het Opleidingsbedrijf VSB hun kunsten zien tijdens de montage en demontage van vier ingewikkelde steigers.

13 feb 2011

Voor de beursbezoekers was het schouwspel niet te missen. Naast de hoofdingang van de Jaarbeurs in Utrecht verrezen vier grote steigers. De demonstraties waren bedoeld om ge•nteresseerde aankomende monteurs en andere beroepsgroepen te laten zien wat het vak ‘monteur steigerbouw’ inhoudt.

De teams stonden onder leiding van ervaren leermeesters van de steigerbouwbedrijven Yelloo, Van der Panne, Rojo Steigerbouw en Travhydro. Zij coachten de enthousiaste leerlingen tijdens de montage en demontage, zorgden ervoor dat de teams de steigers veilig en volgens de tekening en berekening opbouwden en grepen in wanneer dit nodig was. Tegelijkertijd beoordeelde een professionele vakjury de monteurs-in-spˇ op hun vaktechnische vaardigheden, veiligheidsperceptie en ergonomie.

Het bouwspektakel op de Bouwbeurs 2011 trok flink de aandacht van de bezoekers

Na de demonstratiewedstrijd werden alle leerlingen (Marvin Rikkers, Joram van der Belt, Schalk Horstink, Djordy Gomes Semedo, Rachid Mohmadi, Lonnie Wijnstekers, Gerard Evertse, Robert van Ardenne, Ritchie de Kort en Fabian Kessels) met hun leermeesters (Boet Alferink,Ź Albert van der Belt, Rob Broekers, Jaap Nuis, Willem Bachus, Thom Baden en Leen van Wensen) gehuldigd op het VSB-Plein. Hier kregen zij, naast diverse prijzen, hun individuele - en teambeoordeling.

De Demonstraties Steigerbouw werden mede mogelijk gemaakt door Van Thiel United, Layher, Yelloo, Van der Panne, Rojo Steigerbouw, Travhydro, Reco, Henny van Ommeren, Arbouw, Artros, Bollˇ en Earmo.

Opleidingsbedrijf VSB

Het Opleidingsbedrijf VSB leidt monteurs op volgens de Richtlijn Steigers, dˇ richtlijn op het gebied van veilige steigerbouw. Dat wordt gedaan via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) van twee jaar. Twee weken per kwartaal gaat de leerling naar school en de rest van het jaar werkt hij fulltime als leerling-monteur steigerbouw bij een steigerbouwbedrijf of onderaannemer. Na afronding van de opleiding beschikt de monteur over het mbo-diploma Monteur Steigerbouw. Aansluitend bestaat er de mogelijkheid om de BBL-opleiding 1e Monteur Steigerbouw op mbo-niveau 3 te volgen.

http://www.opleidingsbedrijfvsb.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb