met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

KPN, Getronics en De Twee Snoeken lanceren BouwConnect

Unieke bouwbibliotheek voor effici‘nte samenwerking in de gehele bouwsector

16 feb 2011

KPN, Getronics en bouwautomatiseerder De Twee Snoeken hebben gezamenlijk een oplossing voor de informatievoorziening en communicatie in de gehele bouwsector ontwikkeld: BouwConnect. De samenwerkende partijen hebben met een gezamenlijke belangrijke investering en een omvangrijk team van specialisten de ontbrekende schakel in de bouwcommunicatie kunnen realiseren: de meest informatierijke bouwbibliotheek ter wereld. Door eenduidige informatie te leveren aan alle partijen in de bouwsector reduceert BouwConnect de faalkosten door verkeerde informatie-overdracht aanzienlijk. KPN, Getronics en De Twee Snoeken presenteren BouwConnect tijdens de Bouwbeurs in Utrecht van 7-12 februari op stand E.092 in Hal 7.

BouwConnect omvat een enorme bibliotheek met informatie over bouwdelen die direct in alle soorten software (waaronder tekenapplicaties) kan worden toegepast. Daardoor werken alle partijen individueel veel sneller. Ook ontstaat op deze manier automatisch een eenduidige definitie van de onderdelen van het gebouw, die nodig is voor een succesvol Bouw Informatie Model (BIM) proces.

Daarnaast bestaat BouwConnect uit een communicatieplatform waarmee alle partijen in het bouwproces snel informatie kunnen delen. Online samenwerken is dankzij de integratie van moderne communicatietechnologie op vele manieren mogelijk, bijvoorbeeld via smartphones en tablets.

BouwConnect is de afgelopen 2 jaar ontwikkeld via intensieve afstemming met tientallen bouwbedrijven, architecten- en ingenieursbureaus en fabrikanten van bouwproducten. De baanbrekende dienst wordt gelanceerd op de Bouwbeurs in Utrecht en is direct beschikbaar. KPN, Getronics en De 2 Snoeken zullen de komende jaren doorgaan met de verdere ontwikkeling van bouwConnect.

 

Bouwconnect = bouwbibliotheek

Getronics
Met een wereldwijde omzet van 1,97 miljard euro in 2010 en circa 12.000 medewerkers (FTE) is Getronics de grootste ICT-dienstverlener in de grootzakelijke markt van de Benelux en een toonaangevende speler wereldwijd. Als expert in werkplekdienstverlening, connectiviteit, datacenters en adviesdiensten helpt Getronics organisaties en hun medewerkers beter te presteren. Getronics beschikt hiervoor over een compleet portfolio aan ge•ntegreerde ICT-diensten voor de grootzakelijke markt en werkt op basis van zijn unieke Global Service Delivery Model waardoor klanten over de wereld verzekerd zijn van integrale dienstverlening van een consistente kwaliteit. Sinds 2007 maakt Getronics deel uit van KPN, de grootste aanbieder van telecommunicatiediensten in Nederland. Met de samenvoeging van Getronics en de ICT-activiteiten van KPN is de grootste ICT-dienstverlener van de Benelux een feit. Binnen KPN is Getronics het label voor alle ICT-diensten aan de grootzakelijke markt. Getronics en de Bouw KPN en Getronics leveren al heel lang diensten in de bouw op het gebied van onder andere telecommunicatie, ICT-ondersteuning en housing. De nieuwe bedrijfsstrategie richt zich op het ‘verbinden van bedrijven en personen’, waarbij het managen van informatieobjecten centraal staat. Deze ‘vertical’ benadering werd al met succes toegepast in de zorg. Nu is de bouwsector aan de beurt.

Twee Snoeken
De Twee Snoeken, van oorsprong een architectenbureau, maakt al meer dan 25 jaar software voor de bouw. Tot nu toe heeft men zich vooral gericht op de architectenbranche. Met BouwConnect komt daar verandering in en wordt de scope verbreed naar de hele bouwketen (onder anderen aannemers, installateurs en fabrikanten van bouwmaterialen). Voor dat doel is het bestaande personeelsbestand van 75 mensen uitgebreid naar 120.

http://www.bouwconnect.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb