met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Bewust Bodemgebruik

Dag van de praktijk
Op donderdag 7 april 2011 staat op verschillende locaties in Nederland de deur open. U kunt die dag kennis nemen van projecten waarin duurzaam en bewust met de bodem wordt omgegaan. Het wordt een dag door en voor bodemprofessionals!

17 feb 2011

De dag wordt georganiseerd door SKB en Initiatief Bewust Bodemgebruik. Met de dag laten we zien dat de transitie van bodem- en ondergrondbeleid een belangrijke ontwikkeling is ˇn dat deze op vele plekken in Nederland aan de orde is. In uitvoeringsprojecten, in experimenten, in regionale beleidsplannen, in lesmateriaal voor scholieren.

Wat doet u aan bewust en duurzaam bodemgebruik?

Van veel mensen krijgen we signalen dat ze graag aan de slag willen en op zoek zijn naar hoe dat het beste kan. Op donderdag 7 april 2011 kunt u in gesprek gaan met collega-bodemprofessionals. Maak gebruik van hun ervaringen, hun successen en hun leerpunten!

Deze dag gebruiken we ook om, vanuit de uitvoeringspraktijk, te inventariseren welke kennis en beleid er nodig is om toekomstige praktijkprojecten mogelijk te maken. De resultaten bespreken we in juni (Dag van Kennis) en het najaar (Dag van Beleid).

Bewust Bodemgebruik

Voor wie?
Deze dag is bedoeld voor alle bodemprofessionals die van elkaar en elkaars projecten willen leren, ongeacht hun achtergrond of waar ze werkzaam zijn. Deze dag is niet bedoeld voor commerci‘le doeleinden.

Aanmelden?
Vanaf 1 maart 2011 lanceren we een website waar u zich kunt aanmelden voor ˇˇn of twee bijeenkomsten / excursies op 7 april. Tot die tijd kunt u rustig een keuze maken welke praktijkprojecten u het meest interessant vindt. Een eerste overzicht van 15 deelnemende projecten vindt u hier. In februari zal dit overzicht verder worden uitgebreid.

Wat belangrijk is, is dat u alvast de dag of een dagdeel op 7 april reserveert!

Meedoen?
Weet u een project of locatie die zeker niet mag ontbreken op de Dag van de Praktijk? Bent u bereid om mensen te ontvangen en met hen in gesprek te gaan over uw project waarin duurzaam en bewust met de bodem of ondergrond wordt omgegaan? En wilt u misschien zelfs wel een excursie organiseren?

Neem dan voor 1 maart 2011 contact op met Marius Bakx van Bewust Bodemgebruik of Ingrid van Reijssen van SKB.

Organisatie
De trits van drie dagen over praktijk, kennis en beleid wordt georganiseerd door mensen vanuit SKB, Initiatief Bewust Bodemgebruik en het Uitvoeringsprogramma bodemconvenant.

http://www.bewustbodemgebruik.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb