met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

BIMCaseweek: samenwerken en talenten benutten is de essentie van BIM

De BIMCaseweek, een uitdagende praktijkmarathon voor BIM-professionals, is dit jaar gewonnen door het team BIMgenoot. Het team wist een werkmethode neer te zetten waarmee de talenten van alle teamleden optimaal benut werden. Daarnaast zette het team het ideale BIM-model neer door het gebruik van de ge•ntegreerde bouwbibliotheek SMARTRevit en Autodesk MEP.

19 feb 2011

BIM in de praktijk
Het maken van prototypen is in de bouw bijna niet mogelijk. Met een Bouw Informatie Model (BIM) wordt een constructie of gebouw als 3D-model en databank opgebouwd. Tijdens de BIMCaseweek strijden 3 teams van BIM-professionals tegen elkaar om het beste BIM-project neer te zetten. De doelstelling van de BIMCaseweek 2011 is het verdiepen van de reeds aanwezige BIM-kennis bij de deelnemers. Daarnaast is publiciteit en informatieverstrekking rond het fenomeen BIM belangrijk. Een extra accent is dit jaar gelegd op de relatie tussen BIM en Duurzaam Bouwen. Daarom is dit jaar gekozen voor een renovatieproject als bouwopgave.

Itannex Opleidingen

BIM is communicatie in meerdere richtingen
Gert-Jan Ditsel, een deelnemer uit het winnende team, merkt op hoe belangrijk het is om samenwerken centraal te stellen. `Dat we hebben gewonnen geeft aan dat Bimmen echt teamwerk is en dat technologie een belangrijk hulpmiddel is. Tijdens de BIMCaseweek maakten wij voor de installatietechniek gebruik van Autodesk Revit MEP en lieten daarmee zien dat we, nadat we het door de opdrachtgever aangeboden model via IFC hadden ge•mporteerd, in twee richtingen konden communiceren met het constructieve en bouwkundige Revit model. Dit heeft ons extra punten opgeleverd! Daarnaast hadden we veel profijt van SMARTRevit. EŽn wijziging in een detail, bijvoorbeeld in een kozijn, wordt door de software direct doorgevoerd in het hele model. En we konden meteen het aantal te schilderen vierkante meters presenteren,' aldus Ditsel.

Organische werkstructuur bepaalt het succes van BIM
Panellid Johan de Groot zegt in zijn verslag: `Met name de organische werkstructuur van de winnende groep maakte een groot verschil. Ik denk ook een belangrijk signaal richting de markt. Verzin een werkmethode waarbij je ieders talent ten volste kan gebruiken. Dan krijg je creatieve idee‘n, vernieuwend en direct toepasbaar.'

Over Itannex
Itannex levert BIM-oplossingen gebaseerd op Autodesk sofware. Daarnaast is Itannex ontwikkelaar van SMARTRevit. SMARTRevit is een methodiek voor het beheer en de cošrdinatie van bouwprojecten. De methodiek is gebaseerd op Autodesk Revit en wordt inmiddels door honderden Nederlandse en enkele Belgische bedrijven toegepast, waaronder Volker Wessels, IAA Architecten, Trebbe Bouw, De Zwarte Hond, ingenieursbureau Bartels en Dijkoraad. Op dit moment realiseert Volker Wessels met SMARTRevit de nieuwbouw van haar nieuwe hoofdkantoor te Amersfoort.

Itannex is met vestigingen in Almelo, Sliedrecht en Assen de grootste Autodesk AEC geautoriseerde partner in de Benelux. Voor meer informatie over Itannex kunt u kijken op de website van Itannex, http://www.itannex.com

http://www.itannex.com

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb