met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Internationaal toparchitect Kim Nielsen spreekt in Bimhuis

Kim Nielsen, internationaal toparchitect van 3XN uit Denemarken, is op 12 april aanstaande keynotespreker op het CementEvent. Nielsen geeft zijn visie over bouwen in Nederland. Is de relatie tussen architect en constructeur in ons land anders dan in het buitenland?

21 feb 2011

Kunnen we hier in Nederland nog wat van leren? De architect geeft tevens een rondleiding door "zijn" Bimhuis/Muziekgebouw aan 't IJ, een van de belangrijkste referentieprojecten voor schoon beton.

Het centrale thema van de middag is "gezonde spanning - dialoog tussen architectuur en constructie". Vooraanstaande vakgenoten (Walter Spangenberg van ABT en Joop Paul van Arup) vertellen waarom een betere samenwerking in het ontwerpproces leidt tot mooiere en betere gebouwen. Daarnaast geven architect (Arjan Dingstˇ van UNStudio) en constructeur (Jeroen Coenders van Arup) een kijkje achter de schermen van het ontwerpproces van ˇˇn van de meest aansprekende projecten van dit moment: het station Arnhem.

Cement Event

Over het CementEvent
Beslissers van constructie- en architectenbureaus en de ontwerpende disciplines van bouwbedrijven en toeleveranciers die het CementEvent bezoeken, krijgen een helder beeld van hoe constructeurs en architecten succesvol kunnen samenwerken om zo de beste projecten te realiseren. Zij leren hoe elkaar te inspireren in plaats van tegen te werken.

Tot slot is er tijdens het CementEvent ruimte voor een dialoog tijdens de paneldiscussie onder leiding van Cees Kleinman, hoofdredacteur van vakblad Cement. Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen gaan sprekers met elkaar en het publiek in discussie.

Meer informatie over het CementEvent van 12 april a.s. is te vinden op www.cementevent.nl.

http://www.cementevent.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb