met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Ruim 700 leveranciersgebonden bouwdetails voor EPC 0,6

Vanaf 1 januari 2011 dienen alle bouwaanvragen voor nieuwbouwwoningen en woongebouwen te voldoen aan een maximale EPC van 0,6. Dit heeft grote consequenties voor het ontwerp, de uitvoering en controle van bouwprojecten. Thermische isolatie van de buitenschil en bouwkundige aansluitingen zullen nader bekeken moeten worden om aan de strenge eis voor energieprestatie te voldoen.

2 mrt 2011

Dit noodzaakt onder andere architecten, ingenieurs en aannemers om op een andere manier naar projecten te kijken. Met name op detailgebied zal naar passende oplossingen gezocht moeten worden. Deze oplossing bestaat niet uitsluitend uit het hoogwaardig thermisch isoleren van de buitenschil. Ook koudebrugonderbreking en luchtdichte aansluitingen verdienen grote aandacht.

Leveranciersgebonden bouwdetails bij Archidat

Om de consequenties van de aangescherpte EPC op een overzichtelijke wijze in kaart te brengen, heeft Archidat in samenwerking met vooraanstaande producenten en leveranciers van bouwproducten nieuwe bouwdetails ontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in meer dan 700 bouwdetails voor meer dan 20 verschillende producenten en leveranciers. Buiten de genoemde aanpassingen voor isolatie en luchtdichting voorzien deze bouwdetails ook in de oplossingen voor aansluitende producten, waaronder muurafdeksystemen, raamdorpels, dakvensters, geveldraag- en cascosystemen. Alle bouwdetails die geschikt zijn voor de EPC 0,6 zijn te herkennen aan het A++ label.

Binnenkort zullen er, naast de reeds deelnemende leveranciers, meer leveranciers volgen die gezamenlijk met Archidat hun producten en oplossingen voor de EPC 0,6 tot in detail aanbieden.

De leveranciersgebonden bouwdetails zijn kosteloos te downloaden op de website van Archidat; www.archidat.nl

http://www.archidat.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb