met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Nieuwe Legrand XL3 125 behuizingen blinken uit in flexibiliteit en bereikbaarheid

Legrand Nederland brengt vanaf maart een nieuwe serie XL3 125 behuizingen op de markt. Het modulair chassis in deze behuizingen is zonder gereedschap te kantelen en te verwijderen. De DIN-rails en kabelinvoerplaat zijn eenvoudig uitneembaar.

8 mrt 2011

Hierdoor zijn de componenten optimaal bereikbaar en kan ook het aanbrengen en doorvoeren van kabels en bedrading gemakkelijk en snel plaatsvinden. De XL3 125 behuizingen worden toegepast als onderverdeler in een installatie voor de utiliteit, maar zijn ook uitermate geschikt als extra grote verdeelkast in een woonhuis. Dankzij de modulariteit is de behuizing heel goed bruikbaar voor de installatie van een modulair opgebouwd domotica systeem.

De Legrand XL3 125 modulaire behuizingen beschikken over een aantal opties die de installateur flexibel kan toepassen. Naast de individueel verwijderbare frontplaten zijn de DIN-rails verlaagbaar. Het is ook mogelijk een DIN-rail te vervangen door een geperforeerde montageplaat, zodat de behuizing plaats kan bieden aan niet-modulaire componenten. Deze kunnen vervolgens afgeschermd worden door een dichte frontplaat. De behuizing is eenvoudig te voorzien van een transparante of dichte deur. De zijkant van de behuizing is standaard uitgerust met uitbreekpoorten voor de montage van Mosac schakelmateriaal. Hierdoor is de wandcontactdoos ook met een gesloten deur bereikbaar. De XL3 125 behuizing is geschikt voor componenten tot en met 125A. De behuizing is leverbaar van 1 t/m 4 rijen, 18 modules (17,5 mm) per rij.

Nieuwe Legrand XL3

Zonder gereedschap
Het modulaire chassis is eenvoudig en zonder gereedschap te ontgrendelen. De installateur of paneelbouwer kan het frame vervolgens naar onder of naar boven kantelen of het uit de behuizing halen om de componenten op de werkbank verder te bedraden. De aardgeleider is zowel onder en boven te plaatsen. Ook deze kan zonder gereedschap verwijderd en gemonteerd worden. Dankzij de optimale bereikbaarheid en de vereenvoudigde kabelinvoer kan de installateur veel tijd besparen. Kijk voor meer productinformatie in de E-Catalogus op www.legrandservices.nl.

Legrand Nederland
Legrand Nederland in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van bijna 4 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot n van de wereldmarktleiders op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, railkokersystemen, datanetwerken, kabeldraagsystemen, deurcommunicatie of schakelmateriaal: de systemen van Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.

http://www.legrandservices.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb