met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Nederlandse Bouwkampioenschappen 2011

Jong bouwtalent strijdt in Bergen op Zoom om tickets naar Londen

Van 15 tot en met 18 maart 2011 staat het opleidingsbedrijf SPB Brabant-West & Tholen in Bergen op Zoom geheel in het teken van de Nederlandse Bouwkampioenschappen. De beste timmerlieden, metselaars en tegelzetters tot 23 jaar strijden dan om de titel van Nederlands kampioen. De organisatie is in handen van SPB en Fundeon.

7 mrt 2011

De deelnemers hebben zich gekwalificeerd tijdens de Regionale Bouwkampioenschappen in januari bij de opleidingsbedrijven in Nieuwleusen, Diemen en Geldermalsen. De beste zes deelnemers per beroepsgroep doen mee aan de Nederlandse Bouwkampioenschappen.

Belangstellenden zijn alle wedstrijddagen van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. De laatste twee dagen zijn de wedstrijdopdrachten het beste te zien en de toegang is gratis.

Nederlandse Bouwkampioenschappen 2011

Rob Franken, bestuursvoorzitter van ROC West-Brabant en Sander van Bodegraven, algemeen directeur van Fundeon reiken op 18 maart om 16.00 uur de prijzen uit. Tijdens de prijsuitreiking verzorgt een mystery guest een optreden.

De winnaar van elke beroepsgroep vertegenwoordigt Nederland van 5 tot en met 8 oktober tijdens de WorldSkills wedstrijden in Londen. Tijdens deze tweejaarlijkse wedstrijd strijden jonge vakmensen uit de hele wereld in hun beroep tegen elkaar. Meedoen aan de WorldSkills is het hoogst haalbare op het gebied van vakmanschap en beroepsonderwijs.

Het Nederlandse team in Londen bestaat dan uit ruim dertig jongeren uit vele branches. De Nederlandse bouwdeelnemers doen het goed op wereldniveau. In 2009 behaalde timmerman Willem Beverloo uit Culemborg de vierde plaats op de WorldSkills in Calgary bij het onderdeel bouwtimmeren. Bij de Europese wedstrijden in december vorig jaar won het Nederlands bouwteam drie gouden medailles.

http://www.fundeon.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb