met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

ECO-COUSTIC: Ecologische geluidsabsorptie

Op Material Xperience 2011, gelijktijdig met de Bouwbeurs gehouden in de Jaarbeurs Utrecht, introduceerde Merford haar nieuwe lijn met ecologische akoestische producten: ECO-COUSTIC. Het materiaal is brandveilig en toepasbaar als thermische- en geluidsisolatie of als oplossing voor ruimten met te veel galm.

14 mrt 2011

De ECO-COUSTIC lijn bestaat uit geluidsabsorberend ma•swol en geluidsabsorberend schapenwol. Beide materialen kenmerken zich door een goede thermische isolatie, goede brandveiligheid en hoge geluidsabsorptie. Daarnaast zijn de materialen gezond voor mens en milieu.

ECO-COUSTIC Ma•swol is gemaakt van ma•svezels en 100% composteerbaar. Dit materiaal heeft goede geluidsabsorberende en thermisch isolerende eigenschappen en is UV- en hittebestendig. 

ECO-COUSTIC Schapenwol bestaat voor 85% uit schapenwol en is vermengd met gerecyclede polyestervezels voor een betere stabiliteit. Dit materiaal heeft uitstekende geluidsabsorberende en thermisch isolerende eigenschappen, is brandveilig en bestand tegen zeer hoge temperaturen. Daarnaast heeft het vochtregulerende en luchtzuiverende eigenschappen. De benodigde productie-energie is ongeveer de helft (15 MJ/kg) van die vanÊ steenwol.

ECO-COUSTIC: Ecologische geluidsabsorptie

Alternatief voor conventionele materialen

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid spelen een steeds belangrijkere rol bij de materiaalkeuze voor thermische en/of akoestische oplossingen. Vanwege deze en eerdergenoemde hoogwaardige eigenschappen is ECO-COUSTIC een uitstekend alternatief voor glas- en steenwol en akoestische schuimen.

Toepassingen

ECO-COUSTIC is op brede schaal toepasbaar als thermische en akoestische isolatie in de industrie en de bouw. Toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld: scheeps- en jachtbouw, voertuigen, interieurbouw, kantoormeubelen, woningbouw, ventilatie-units en ruimteakoestiek.

Kijk voor meer informatie op www.noisecontrol.nl/ecocoustic.html

http://www.noisecontrol.nl/ecocoustic.html

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb