met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Trotse winnaars Nederlandse Bouwkampioenschappen 2011

Tegelzetter Guido van Dingenen, metselaar Nico Bioch en timmerkracht Ralph Mooijman zijn vrijdag 18 maart uitgeroepen tot de winnaars van de Nederlandse Bouwkampioenschappen 2011. Zij vertegenwoordigen de Nederlandse bouw tijdens de WorldSkills, de beroepenwedstrijden die in oktober in Londen plaatsvinden.

18 mrt 2011

De Nederlandse Bouwkampioenschappen werden gehouden bij opleidingsbedrijf SPB Brabant-West & Tholen in Bergen op Zoom. Vrijdag reikten Alfons van den Bergh, voorzitter van SPB, Rob Franken, bestuursvoorzitter van ROC West-Brabant en Sander van Bodegraven, algemeen directeur van Fundeon, de prijzen uit.

Ralph Mooijman won de titel bij timmeren. “De deelnemers waren erg aan elkaar gewaagd. Ik heb alles op alles gezet om te winnen. En nu ben ik Nederlands Bouwkampioen timmeren. Maandag ga ik gewoon weer aan het werk. En in Londen ga ik natuurlijk voor de winst!” De Nederlands Bouwkampioen tegelzetten, Guido van Dingenen, straalt van blijdschap. “De opdracht leek in eerste instantie mee te vallen. Er zaten moeilijke punten in, daar kon je de fout mee ingaan of juist op scoren. Ik had niet het gevoel dat ik ging winnen, maar ben blij en opgelucht. Nu ga ik trainen voor Londen!”

In de categorie metselen werd Nico Bioch benoemd als winnaar. “Ik was er klaar voor. Ik ging voor de winst, maar toen ik aan het werk was, twijfelde ik. Het was heel spannend. Want alle metselaars hadden talent. Ik ben blij dat ik gewonnen heb.”

de winnaars van de Nederlandse Bouwkampioenschappen 2011

De Nederlandse kampioenen mogen van 5 tot en met 8 oktober de Nederlandse bouw vertegenwoordigen op de Worldskills-wedstrijden in Londen. Tijdens deze tweejaarlijkse wedstrijd strijden jonge vakmensen uit de hele wereld in hun beroep tegen elkaar. Meedoen aan de WorldSkills is het hoogst haalbare op het gebied van vakmanschap en beroepsonderwijs.

Het Nederlandse team bestaat in Londen uit ruim dertig jongeren uit vele branches. De Nederlandse bouwdeelnemers doen het goed op wereldniveau. In 2009 behaalde timmerman Willem Beverloo uit Culemborg de vierde plaats op de WorldSkills in Calgary bij het onderdeel bouwtimmeren. Bij de Europese wedstrijden in december vorig jaar won het Nederlands bouwteam drie gouden medailles.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb