met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Grontmij en CROW presenteren Nieuwe Ontwerpwijzer Parkeergarages

Op 5 april presenteren Grontmij en CROW de nieuwe Ontwerpwijzer Parkeergarages tijdens de ParkeerVak 2011. De geheel herziene ontwerpwijzer geeft stap voor stap aan hoe een goed ontworpen parkeergarage kan worden gerealiseerd. CROW geeft de herziene ontwerpwijzer uit. Grontmij heeft de tekst van de ontwerpwijzer geschreven, begeleid door een werkgroep van deskundigen uit de parkeerpraktijk.

5 apr 2011

De groei van het wagenpark in ons land en de toenemende schaarste aan ruimte heeft tot gevolg dat er de komende jaren nog veel parkeergarages zullen worden gebouwd. Parkeergarages worden zo ook steeds belangrijker als ‘visitekaartje’ van een gebied. Uiteraard is het belangrijk dat de parkeergarage goed bereikbaar is en het parkeren niet te duur. Een helder en overzichtelijk ontwerp is een cruciale voorwaarde voor een goed gewaardeerde parkeergarage. Dit is des te meer zo daar het ontwerp van een parkeergarage, nadat deze gebouwd is, nooit meer is te veranderen. Het belang van een goed ontworpen parkeergarage is eerder dit jaar nog eens naar voren gekomen in het kader van de Nationale Parkeertest 2011 door Detailhandel Nederland. Een goed ontworpen parkeergarage zal uiteindelijk door de parkeerder beter gewaardeerd worden.

Parkeergarage Arnhem

Om te waarborgen dat parkeergarages goed worden ontworpen zijn in de Nederlandse Norm 2443 eisen vastgelegd aan zaken als de maatvoering en de installaties. Maar om te komen tot een echt goed ontworpen parkeergarage is meer nodig: het gaat dan om het besef van zaken als kwaliteit, klantvriendelijkheid en duurzaamheid. De Ontwerpwijzer Parkeergarages biedt uitkomst!

De Ontwerpwijzer parkeergarages is te bestellen via www.crow.nl

http://www.crow.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb