met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Economische missie Vietnam startsein nieuw waterproject DHV

Advies- en ingenieursbureau DHV gaat voor Phu My in Zuid- Vietnam het afvalwatersysteem ontwerpen voor huishoudelijk en industrieel afvalwater. Op dit moment wordt het afvalwater niet gezuiverd met als gevolg ernstig vervuild oppervlakte- en grondwater en een verslechtering van de leefomstandigheden in het gebied.

7 apr 2011

Op 30 maart 2011 werd in aanwezigheid van missieleider Henk Bleker (EL&I), staatssecretaris Joop Atsma (I&M) en Arnold Galavazi van DHV de Grant Arrangement hiervoor ondertekend door provincievoorzitter (People's Committee Chair) Tran Minh Sanh en Martin de la Beij, directeur Duurzame Economische Ontwikkeling van Buitenlandse Zaken.

Met de schenking is een bedrag gemoeid van 431.000 euro waarmee DHV de ontwerpfase zal uitvoeren, aangevuld met Vietnamese gelden.

Phu My is een nieuw stadsgebied in de provincie Ba Ria-Vung Tau, ca. 100 kilometer ten noorden van Ho Chi Minhstad. De provincie wordt gezien als d gateway van Zuid-Vietnam naar de Grote Oceaan. Phu My is daarin een belangrijk centrum van industrie, havens, dienstverlening en toerisme.

Watersysteem Phu My - project DHV

DHV gaat nu het afvalwatersysteem ontwerpen voor huishoudelijk en industrieel afvalwater van het MKB zodat de regio op een duurzame manier kan groeien. Het systeem omvat de aanvoer naar de zuivering, de daarvoor benodigde pompstations, twee zuiveringen en lozing van het gezuiverde water op de Thi Vai River.

Derde ORIO-project voor DHV in Vietnam

Het afvalwaterproject Phu My is DHV's derde ORIO-project in Vietnam. ORIO staat voor OntwikkelingsRelevante IntrastructuurOntwikkeling, een financieel steuninstrument van de Nederlandse overheid met NL EVD Internationaal als opdrachtgever. ORIO heeft als doel economische groei in ontwikkelingslanden te stimuleren, armoede te verminderen en het bedrijfsleven te betrekken bij projecten in arme landen.
DHV werkt in de provincie Bn Tre aan uitbreiding van het netwerk van drinkwaterleidingen.
In de provincie Ba Ria-Vung Tau is DHV ook bezig om het drinkwatersysteem op het platteland uit te breiden en te verbeteren.

Voor alle projecten levert DHV naast de ontwerpen en technische specificaties ook de milieueffectrapportages en de sociaaleconomische studies. Met de uitkomsten van deze opdrachten zijn de projecten klaar om uitgevoerd te worden.

http://www.dhv.nl/News

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb