met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Dubbellaags fietsparkeersysteem van VelopA-Citystyle wint red dot design award

Het Easylift+ dubbellaags fietsparkeersysteem heeft de jury van red dot awards 2011 duidelijk weten te overtuigen. Easylift+ is in de categorie productontwerp bekroond met een "red dot"

8 apr 2011

Easylift+ is in het kader van de red dot design awards, een van de meest gerenommeerde internationale onderscheidingen voor producten, vanwege de hoge kwaliteit van het ontwerp bekroond met een ‘red dot’ door een jury bestaande uit een panel van gerespecteerde experts. Meer dan 1000 gasten uit de designwereld, het bedrijfsleven, de high society en de media zullen de winnaars in het zonnetje zetten tijdens de red dot design awards, die op 4 juli 2011 volgens traditie worden uitgereikt in de opera van Essen, het Aalto-theater. Vervolgens zal Easylift+ aan het publiek worden getoond tijdens een vier weken durende speciale tentoonstelling in het red dot designmuseum.

Easylift+
Easylift+ is nieuwe generatie van de Easylift. Easylift+ combineert functionaliteit en design in een ruimtebesparend dubbellaags fietsparkeersysteem. Easylift+ biedt niet alleen veel gebruiksgemak maar zorgt ook voor verdubbeling van de fietsparkeercapaciteit. Door zijn open ontwerp is Easylift+ eenvoudig toegankelijk voor zowel de gebruiker als de (hedendaagse) fiets. Het product is instinctief in gebruik. Het robuuste ontwerp maakt het mogelijk Easylift+ ook onbewaakt buiten te plaatsen waardoor het systeem erg flexibel toe te passen is. Easylift+ is verkrijgbaar in enkelzijdige en dubbelzijdige modules met verschillende aantallen fietsplaatsen.

Beoordelingscriteria red dot
“Zoals altijd heeft onze jury nauwkeurig gekeken naar de ingezonden producten. Bij de beoordeling is met name gekeken naar de kwaliteit van het ontwerp, met speciale aandacht voor oorspronkelijke en creatieve nieuwe oplossingen. Dat zijn niet alleen criteria voor een goed ontwerp, maar ook voor de kans op succes op de markt”, aldus professor dr. Peter Zec, initiatiefnemer van de red dot design awards. Dit jaar dienden ontwerpers en bedrijven uit 60 landen 4433 producten in voor de red dot award in de categorie productontwerp.

Winnaars tentoongesteld in red dot designmuseum
U kunt zelf persoonlijk kennismaken met Easylift+: inclusief de andere bekroonde producten zal het dubbellaags fietsparkeersysteem van VelopA-Citystyle van 5 juli tot en met 1 augustus 2011 aan het publiek worden getoond tijdens de tentoonstelling “Design on stage – winners red dot award: product design 2011.” De tentoonstelling zal worden gehouden in het red dot designmuseum in Essen (DE). In het red dot designmuseum zijn meer dan 1500 producten tentoongesteld, verspreid over een oppervlak van 4000 m2. Daarmee is dit de grootste permanente tentoonstelling van hedendaags design ter wereld.

De Easylift+ combineert functionaliteit en design in een ruimtebesparend dubbellaags fiets

De red dot design awards
De red dot design awards stamt uit 1955 en is nu de grootste en meest prestigieuze ontwerpwedstrijd ter wereld. De red dot award wordt uitgereikt in drie categorie‘n: productontwerp, communicatieontwerp en ontwerpconcept. In 2010 alleen al waren er bijna 14.000 inzendingen, afkomstig uit 68 landen. Meer informatie is beschikbaar op de website: www.red-dot.de/presse.

VelopA-Citystyle
VelopA-Citystyle is gespecialiseerd in de inrichting van openbare buitenruimtes en is marktleider in de Benelux. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van straatmeubilair, fietsparkeersystemen en overkappingen. VelopA-Citystyle staat garant voor maximale service en advies op maat.

http://www.velopa.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb