met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Promotieonderzoek levenscyclusbenadering vastgoed draaijer+partners

Onlangs zijn ir. Niel Slob en ir. Saman Mohammadi gestart met hun promotieonderzoek naar de levenscyclusbenadering in vastgoed bij draaijer+partners. Onder leiding van prof. dr.ir. Hans Wamelink, promotor TU Delft, en ing. Jan Camphuijsen, directielid van draaijer+partners, onderzoeken zij de toepassing van een innovatieve procesbenadering die zij hebben ontwikkeld.

15 apr 2011

¨evolutionair Vastgoed

Deze innovatieve procesbenadering resulteert in ¨evolutionair Vastgoed. Dit staat voor revolutionair omgaan met de mogelijkheden op het gebied van levenscyclusbenadering in relatie tot exploitatiegerichte ontwikkeling. Daarnaast het rebels reageren op het conservatieve korte termijn denken in de bouwwereld. En tot slot het ontwikkelen van ‘evoluerend’ vastgoed dat kan reageren op de technische, functionele en esthetische veranderende eisen en wensen vanuit de markt.

ir. Niel Slob en ir. Saman Mohammadi

Vastgoed als 3 G’s

Als gevolg van de steeds veranderende eisen, behoeften en wensen van de klant en/of de markt kan vastgoedbezit onrendabel worden. Vanwege hun tekortkomingen in flexibiliteit hebben ze een grote kans om leeg te komen staan zoals te zien is in de huidige Nederlandse kantorenvoorraad, die vaak niet aanpasbaar blijkt te zijn.

Alleen als we vanaf of zelfs voor de initiatieffase gaan nadenken over de totale levenscyclus Žn een strikte scheiding in de aanpak van Gebied, Gebouw en Gebruik (3 G’s), kunnen we reageren op dit fundamentele probleem. De innovatieve strategische aanpak is voor deze 3 G’s hetzelfde; alleen de invulling per ‘G’ verschilt.

Samenwerking TU Delft en draaijer+partners

Het onderzoek leidt tot een uniek samenwerkingsverband tussen de TU Delft en draaijer+partners. Het cre‘ert een uitwisseling tussen innovatieve wetenschappelijke onderzoeken vanuit de TU Delft en praktijkgerichte problematiek en toepassing vanuit draaijer+partners.

http://www.draaijerpartners.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb