met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Vier projecten met composiet in nieuwste architectuurboekje Holonite

Holonite heeft de 11e editie van het boekje Architectuur uitgebracht. Hierin worden vier bijzondere architectonische projecten getoond waarbij op grote schaal elementen van gegoten composietsteen zijn toegepast. Het boekje biedt een inspirerende kijk op vier totaal verschillende nieuwbouw en renovatieprojecten in Bussum, Coevorden, Almere Poort en Amersfoort. Architectuur 11 kan gratis worden aangevraagd bij Holonite.

16 apr 2011

In het centrum van Coevorden is recent een multifunctioneel gebouw opgeleverd, dat onderdak biedt aan het gemeentehuis, een theaterzaal, het Centrum voor de Kunsten en een Grand Cafˇ. Het bijzondere ontwerp is afgewerkt met Click-Brick gevelwerk, waarin de witte Holonite raamdorpels en muurafdekkers zorgen voor een fraai contrast. Ook in Almere Poort onderscheiden de raamkaders met uitspringende kantstukken en onderdorpels zich van het strakke metselwerk. De dagkantbekleding met speciale raamdorpels zijn uitgevoerd in lichtgrijs Holonite. In de Amersfoortse uitbreidingswijk Vathorst is in deelplan il Promenade gekozen voor witte raampartijen. Holonite leverde de raamkaders, dagstukken, onderdorpels en kopschotten. Het centrum van Bussum is uitgebreid met appartementen en twee-onder-een-kap woningen in het project Spoorzone Zuid. Gelijktijdig is een negentiende eeuwse stadsvilla gerenoveerd en voorzien van ge•soleerd gevelstuc en Holonite ge•soleerde gevelplinten.

Vrijheid in vorm --> Holonite

Composiet is duurzaam Gegoten composietsteen van Holonite biedt grote vrijheid in vorm, kleur en textuur. Het is geschikt voor gebruik buiten, waterdicht en vorstbestendig. Composiet is uiterst duurzaam en kleurecht dankzij hoogwaardige mineralen en de door-en-door pigmentatie. Het heeft een hoog zelfreinigend vermogen, want de compactheid en structuur bieden geen voedingsbodem voor vuil en groene aanslag. Brochure Architectuur 11 kan gratis worden aangevraagd bij Holonite. Over Holonite Holonite is in 1969 opgericht en produceert onderdorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers van gegoten composietsteen. Holonite heeft binnen de bouw en kozijnindustrie een leidinggevende positie verworven als toonaangevende en ISO- gecertificeerde leverancier van hoogwaardige afbouwelementen. Architectuur 11 is aan te vragen via info@holonite.nl en ook online in te zien op www.holonite.nl

http://www.holonite.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb