met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Detail in Architectuur

Met het boek "Detail in Architectuur", verschenen bij Sdu Uitgevers, is de aftrap gegeven voor een serie verzamelwerken, waarin kenmerkende geveltypen aan de hand van toonaangevende voorbeeldprojecten vanuit materiaalperspectief worden belicht.

17 apr 2011

De besproken gevelsystemen, gebruikte materialen en toegepaste technieken worden ge•llustreerd met foto's en details van de meest in het oog springende gebouwen van de laatste jaren, ontworpen door vooraanstaande architectenbureaus. "Detail in Architectuur" omvat tien hoofdstukken, waarin steeds de toepassing van een specifieke gevelbekleding wordt toegelicht, inclusief de belangrijkste technische informatie. De materialen die aan bod komen zijn baksteen, natuursteen, beton, hout, metaal, glas, vegetatie, kunststof en textiel. Daarnaast is een van de hoofdstukken gewijd aan tweedehuidfa(cc)ades. In elk hoofdstuk worden praktijkvoorbeelden getoond aan de hand van recente projecten van ruim twintig gerenommeerde architectenbureaus. Ook bevat het boek afbeeldingen uit de Gevelreeks, het Handboek Gevels, het Handboek Daken en de NBD-bouwdetails.

Detail in Architectuur

Doelgroepen
"Detail in Architectuur" is een interessant naslagwerk voor met name architecten, ingenieurs, stedenbouwkundigen en aannemers. Zeker nu er steeds meer nieuwe gevelconcepten worden ontwikkeld - ingegeven door de groeiende aandacht voor milieu, materiaal en expressie - is dit boek van toegevoegde waarde voor architecten om essenti‘le kennis van bouwsystemen, bouwfysica en installatietechniek up-to-date te houden.

Waar is "Detail in Architectuur" verkrijgbaar?
Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel en via Sdu Uitgevers op www.sdu.nl/detailinarchitectuur.

 

Over Sdu Uitgevers
Sdu Uitgevers behoort bij de top 3 van uitgeverijen van vakinformatie in Nederland en heeft tevens een belang in de Duitse juridische online uitgeverij juris Gmbh. Met een uitgebreid aanbod van uitgeefproducten en -diensten blijft Sdu Uitgevers zichzelf Žn de dienstverlening aan haar klanten continu verbeteren. Innovatie staat daarbij op de eerste plaats. De belangrijkste klantgroepen van Sdu Uitgevers zijn professionals werkzaam bij de overheid, in de juridische en fiscale wereld, de zakelijke dienstverlening en in de bouwsector. Zij maken dagelijks intensief gebruik van de multimediale informatiebronnen van Sdu Uitgevers. Sdu Uitgevers is gevestigd in Den Haag en heeft ruim 600 medewerkers.

http://www.sdu.nl/detailinarchitectuur

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb