met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

PORTEO – de deuraandrijving met obstakelherkenning

De PORTEO deurassistent van DORMA is de comfortabele plug & play wijze om binnendeuren moeiteloos te openen en veilig automatisch te sluiten. Nieuw aan deze geluidsarme en betrouwbare deurdranger is de obstakelherkenning. Zodra een met de PORTEO uitgeruste deur tijdens het openen op een hindernis stuit, stopt deze onmiddellijk. Daarna volgt een behoedzame herstart.

22 apr 2011

Is het obstakel nog steeds aanwezig, dan wordt deze procedure tot twee keer toe herhaald. Na de derde poging keert de PORTEO terug in „deur-dicht“-positie. Hetzelfde gebeurt bij de sluitbeweging. Signaleert de deur drie keer na elkaar een obstakel, dan blijft de PORTEO in de stop-positie staan en keert niet terug in de open-positie. Eveneens nieuw is de mogelijkheid van in- en uitschakelen van de eindslag met behulp van een DIP-schakelaar en de automatische herkenning van de aanwezigheid van een elektrische sluitplaat. Een interessante bijzonderheid is bovendien de herkenning van een vergrendelde deur, die tot uitschakeling van de deurassistent leidt.

PORTEO deuraandrijving

De PORTEO is ook in deze versie geschikt voor toepassing op draaideuren met een breedte tot 1.100 mm en een deurgewicht tot 100 kg. Het elegante DORMA Contur design van de deurassistent past bij nagenoeg alle moderne wooninterieurs. De PORTEO kan worden bestuurd met een afstandsbediening, een drukschakelaar of een sensor.

DORMA is een internationale aanbieder van producten en systemen met betrekking tot deurtechnologie. De onderneming is wereldmarktleider op het gebied van hang- en sluitwerk en glasbeslag. DORMA Nederland B.V. is onderverdeeld in 4 divisies: deur- en glasbeslagtechniek, automatische deuren, vluchtwegtechniek & toegangscontrole en service.

http://www.dorma.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb