met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Nieuw ge•soleerd gevelsysteem toegepast op 434 woningen

In opdracht van woningbouwcorporatie De Woonplaats te Enschede zal Te Pas Bouw eveneens uit Enschede, in combinatie met De Groot Vroomshoop, 211 woningen gaan realiseren in de wijk Velve Lindenhof.

28 apr 2011

Te Pas Bouw heeft aan Stark Technische Bouwelementen de volledige productie en montage uitbesteed van een unieke geschuimde dakgoot. Dit nieuwe ge•soleerde gevelsysteem sluit volledig aan op het karakter van elke gevel en vergroot de stijleenheid van woningen en gebouwen.

De bestaande wijk is volledig gesloopt en is opnieuw stedenbouwkundig ingericht door De Woonplaats. De wijk wordt ruim, licht, divers en duurzaam van opzet. Het duurzame zien we ook terug in de woningen die bestaan uit een casco- opbouw van houtskelet wanden. Deze wanden worden geleverd door De Groot Vroomshoop. De hsb wanden krijgen een dusdanige dikte en isolatiepakket dat de totale EPC waarde van de woningen niet hoger komt te liggen dan 0,4. Een EPC van 0,4 houdt in dat het energiegebruik van de woningen zeer laag zal zijn. Behalve de hsb wanden spelen ook de wtw (warmte terugwin) installatie, de zonnepanelen, de zonneboiler, de driedubbele beglazing en de vloerverwarming een grote rol. Een project op deze schaal met de zogeheten "passiefwoningen" is nog niet eerder in Nederland gebouwd. Wij als bouwcombinatie mogen dan ook spreken van een unieke primeur.

Geisoleerd gevelsysteem

Gelijktijdig is door Stark Technische Bouwelementen een start gemaakt met de renovatie van 223 woningen in Dronten. Dit grootschalige renovatie project is eigenlijk een vervolg is op een reeds eerder zeer succesvol opgeleverd project van 113 gerenoveerde woningen in Swifterbant. Bouwbedrijf Salverda uit ’t Harde is gestart met de werkzaamheden voor de modernisering van Dronten Centrum. Zowel het wooncomfort voor de huurders, als het uiterlijk van de 223 woningen worden flink verbeterd. Door Stark Technische Bouwelementen zal een volledig geschuimde goot worden aangebracht.

Met een flink pakket aan isolatiemaatregelen wordt er voor gezorgd dat de woningen energiezuiniger worden en de huurders daardoor minder woonlasten hebben. Zo worden de daken, vloeren en gevels volledig ge•soleerd en worden de woningen voorzien van HR++ glas. De woningen krijgen daarmee het energielabel A. Vanzelfsprekend wordt FSC hout toegepast. Woningbouwvereniging OFW liet Salverda samen met 19 Het Atelier ontwerpen maken voor de verschillende delen van de wijk, zodat de woningen en daarmee ook de wijk, weer een mooie, eigentijdse uitstraling krijgen. De bewoners kregen verschillende keuzes voorgelegd en kunnen zo hun woning nog meer eigen maken en aan hun smaak aanpassen. Naast alle grote en kleinere vernieuwingen en verbeteringen, zijn er ook mogelijkheden voor het vervangen van de keuken, badkamer en toilet. Het wordt een ingrijpend project voor de bewoners, maar het levert hen wel een prachtige vernieuwde woning op die voldoet aan de huidige kwaliteitseisen en met gemak weer 40 jaar meekan.

http://www.starktb.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb