met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Gebouw X van Windesheim BNA Gebouw van het Jaar 2011

Gebouw X van Windesheim is volgens de Bond Nederlandse Architecten (BNA) het mooiste gebouw van 2011.

29 apr 2011

De jury omschreef het als ‘een feest van een school, voor leerlingen en docenten, voor gebruikers en passanten’ en heeft grote bewondering voor ‘de uitzonderlijke prestatie op alle niveaus. Een voorbeeld voor iedereen die met het vak bezig is, en het omrijden waard.’ draaijer+partners heeft in samenwerking met architect Broekbakema en Windesheim het huisvestingsconcept ontwikkeld.

De basis van Gebouw X, een schoolgebouw op de campus van de Zwolse Hogeschool Windesheim waar de opleidingen journalistiek en economie zijn ondergebracht, is gelegd door draaijer+partners. Het krachtige concept maakt maximale integratie mogelijk tussen docent en student. Door de opzet van het schoolgebouw staat de ontmoeting centraal. Docenten en studenten worden gestimuleerd flexibel te werken in een transparante en functionele omgeving. De gebruikers zijn zeer tevreden over de werkomgeving en het onderwijs in Gebouw X.

Gebouw X Hogeschool Windesheim, Zwolle

Meerwaarde
draaijer+partners is in 2003 voortvarend te werk gegaan door in drie maanden tijd de succesvolle basis te leggen met het Programma van Eisen. De vertaling daarvan werd door de projectmanagers van draaijer+partners geborgd in het ontwerpproces. In samenwerking met architect Broekbakema en Windesheim werd het huisvestingsconcept ontwikkeld dat aansluit bij de wensen flexibel, transparant, modern en verbindend.

“draaijer+partners heeft er voor gezorgd dat onze ideen op papier kwamen. Onze beleving over ontmoeten, transparantie en flexibiliteit hebben zij zeer goed vertaald naar uitgangspunten voor de architect.” Dirk Pieter Halbesma, manager Vastgoed & Huisvesting van Windesheim.

Duurzame waardecreatie
In maart is Gebouw X tweede geworden in de strijd om het Duurzaamste Bedrijfsgebouw 2011. Deze prijs is het initiatief van Technologietijdschrift De Ingenieur en VARA’s ‘Vroege Vogels’.

Lees meer over de duurzame waarde van Gebouw X op

http://www.windesheim.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb