met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

”myDay”: de nieuwe lichtheid in de badkamer

Innovatieve, complete badkamerserie van Keramag / Gracieuze sfeer door natuurlijke elegantie / Grote radiussen bepalen de vormgeving / Design afvoerplug als blikvanger / In vorm afgestemde meubels, lichtspiegels en baden.

6 jun 2011

De vernieuwende badkamerserie "myDay" van Keramag dicht - met haar onderscheidende design - een leemte in het middelste prijssegment. De aantrekkelijke vormtaal is ge•nspireerd op de woontrend van meer lichtheid en emotie. De zwevende, natuurlijke elegantie van "myDay' speelt hierop in. De hoge mate van originaliteit in vormgeving en het unieke karakter tillen deze nieuwe serie uit boven de min of meer uniforme massaproducten.

Het programma omvat wastafels, een dubbele wastafel, een inbouwwastafel, fonteinen, evenals een wandcloset en bidet, wastafelmeubels, een kolomkast, lichtspiegelelementen en baden.

Het onderscheidende design is met name zichtbaar in de vormgeving van de wastafels. Deze vallen op door de grote radiussen, de naar voren overstekende smalle rand en de royale kraanbank. De sfeer van lichtheid is bereikt door een gereduceerde hoogte van de randen, de schuin aflopende zijkanten en de bijzondere vormgeving van de voorkant van de waskom. De royale design afvoerplug met luxe chromen rand werkt als blikvanger. Deze doet - door de vormgeving - denken aan de karakteristieke optiek van moderne smartphones. De tot in de details overtuigende vormgeving laat het overloopgat achterwege. Deze functie wordt overgenomen door het onzichtbare afvoer- en overloopsysteem 'Clou", dat optioneel toegepast kan worden in plaats van een standaard afvoer.

Lichtheid in de badkamer: Keramag

De enkele wastafel is beschikbaar in de breedten 60, 65, 80 en 100 cm en er is tevens een 130 cm brede dubbele wastafel leverbaar. Voor de toiletruimte zijn in design afgestemde 40 cm brede fonteinen beschikbaar; zowel in een linker als rechter variant. Als royaal alternatief is er de inbouwwastafel (60 cm) zonder kraanbank beschikbaar, in combinatie met een onderkast.

De serie "myDay" biedt daarnaast een closet en bidet, die door de lichtheid in vormgeving perfect harmoni‘ren met de wastafels. Kenmerkend zijn de zacht glooiende zijvlakken en de naar beneden schuin aflopende belijning. Door de ge•ntegreerde zitting met deksel oogt het closet overtuigend als een hoogwaardige, gesloten eenheid. Het in vorm identieke bidet is tevens voorzien van de voor het design kenmerkende elegante afvoerplug met chromen rand, zoals ook bij de wastafels is toegepast. Ook hier kan optioneel gekozen worden voor het 'Clou'-systeem.

Ook het hoogwaardige "myDay"-meubelprogramma zet nieuwe maatstaven in vormgeving en functionaliteit. De zachte, lichte grondvorm zet zich voort in de meubels en grepen. De vlakken van de meubels kenmerken zich, net zoals de wastafels, door grote radiussen. De fronten van de laden zijn voorzien van vloeiend afgeronde hoeken die doorlopen tot in de zijkanten van het meubel. Dit onderstreept het luxe totaalbeeld. Alle onderkasten zijn uitgevoerd met zelfsluitende laden. De onderkast van de dubbele wastafel heeft door het ononderbroken front met lange greep een zeer eigentijds karakter.

Ook voor de inbouwwastafel is een onderkast beschikbaar. Het afdekblad voor de rechts- of linkszijdig te integreren wastafel is voorzien van een luxe glasafwerking en een voorgeboord kraangat. Het meubelprogramma wordt afgerond door een 150 cm hoge, 40 cm brede en 25 cm diepe hoge kast. Deze biedt met ˇˇn vaste en vier verstelbare glazen leggers bergruimte naar individuele wens. Een origineel en praktisch detail is de in de deur ge•ntegreerde opbergtas met opbergvakken voor benodigdheden als lippenstift, nagelschaar, vijlen, pincet, borstels, lotion of douchegel. De meubels zijn leverbaar in hoogglans gelakt wit of taupe, een eigentijdse grijs/bruine warme tint.

Verdere speelruimte voor de inrichting wordt geboden met de drie lichtspiegelementen (40 x 80, 60 x 80, 100 x 70 cm), waarvan de organische vormgeving zich harmonieus in het totale desingconcept voegt. De gebruikte innovatieve LED-technologie zorgt voor een emotievolle verlichting in de badkamer.

De nieuwe badkamerserie "myDay" wordt gecompleteerd door in vorm en functie afgestemde baden. Deze zijn eveneens voorzien van de kenmerkende grote afvoerplug met luxe chromen rand. Kenmerkend voor het design van de baden is de asymmetrische vormgeving met brede rand aan de wandzijde. De serie biedt een keuze uit twee varianten in de maten 170 x 75 en 180 x 80 cm.

http://www.keramag.com/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb