met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Makita completeert assortiment met stille en verrijdbare lintzaagmachine

Na enkele jaren van afwezigheid keert de lintzaagmachine terug in het assortiment van Makita. De nieuwe lintzaagmachine LB1200F is voorzien van een zeer stille en betrouwbare inductiemotor met een opgenomen vermogen van 900 Watt.

16 jun 2011

De machine wordt standaard geleverd met een verrijdbaar onderstel en de anti herstart functie garandeert optimale veiligheid tijdens het werk. De zes ingebouwde leds zorgen ervoor dat de professional altijd een prima zicht heeft op zijn werkstuk. De Makita verrijdbare lintzaagmachine is leverbaar vanaf begin juli.

De lintzaagmachine kan mechanisch worden ingesteld op een zaagsnelheid van 400 of 800 m/min. Dit garandeert zowel goede resultaten bij zaagwerk van zachte als van harde houtsoorten en non-ferro materialen. De Makita lintzaagmachine heeft in een horizontale positie een maximale zaagcapaciteit voor hout van 165 mm. Tevens is het mogelijk de zaagtafel 45 naar rechts te kantelen. De doorlaatbreedte van de machine is 305 mm en het geluidsdrukniveau bedraagt 81 dB(A). De machine is geschikt voor zaagbanden met een lengte van 2.240 mm en een breedte van 6 tot 16 mm. Deze zaagbanden zijn dankzij het snelwisselsysteem gemakkelijk te verwisselen. De machine weegt 81,2 kg en heeft een afmeting van 615 (l) x 775 (b) x 1600 (h) mm. Makita heeft verschillende accessoires voor de lintzaagmachine ontwikkeld, zoals een verbredingstafel en een cirkelgeleider.

De Makita lintzaag LB1200F wordt standaard geleverd met een verrijdbaar onderstel.

Over Makita Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt en produceert in tien fabrieken in alle werelddelen gereedschap voor professionals. Met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd is het een van s werelds grootste producenten van professioneel elektrisch gereedschap. Ruim 35 jaar geleden kwam Makita naar Nederland. Zowel toen, nu, als in de toekomst blijft Makita gereedschap ontwikkelen waarmee de gebruiker gezonder, gemakkelijker en productiever kan werken. Makita innoveert continu en dat resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Een lange levensduur, hoogwaardige afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid, zijn de belangrijkste kenmerken van Makita gereedschap.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb