met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Viega Nederland: Viega Roadshow 2011

Viega Roadshow 2011 brengt ISH-noviteiten op locatie Met een spectaculaire mix van informatie, entertainment en muziek startte op 9 april jl. in Berlijn de Viega Roadshow 2011.

21 jun 2011

Acht weken lang toerde deze show door Duitsland en Oostenrijk. Vorige week werd de roadshow afgesloten in de Lanxess Arena in Keulen, waar ook de Nederlandse installatiewereld was uitgenodigd. In totaal bezochten meer dan 12.000 vakmensen uit de groothandel, installatietechniek en advieswereld de show die als motto had ‘Viega beweegt’.

De Viega Roadshow is inmiddels een traditie. Omlijst door een aantrekkelijk showprogramma informeert de Duitse producent iedere vier jaar kort na de ISH al haar marktpartners over product- en systeemnoviteiten. De noviteiten worden weliswaar als eerste getoond tijdens de vakbeurs, maar worden met de roadshow vervolgens ook nog eens bij marktpartijen gebracht die daar niet aanwezig konden zijn.

Viega had de complete ISH-stand tijdens de Roadshow-toer meegenomen.

Het thema Drinkwaterkwaliteit werd tijdens de afsluitende roadshow in Keulen toegelicht door prof. dr. Martin Exner van het Instituut voor Hygi‘ne van de Universiteit Bonn. Hij stond onder meer stil bij de vraag hoe aan belangrijke temperatuurgrenswaarden kan worden voldaan en op welke manier drinkwaterinstallaties regelmatig kunnen worden ververst. Even vanzelfsprekend als zinvol was de presentatie van de producten en systemen van Viega op dit gebied, zoals de bedieningsplaat Visign for Care met Hygiene+ functie.
Dr. Doreen Kalz van het Fraunhofer Instituut behandelde het thema Vloer- en wandverwarming. Zij stond daarbij onder meer stil bij de mogelijkheden om energie-efficiency en comfort te combineren. Begeleid door een aantal vaklieden kon de bezoeker vervolgens zelf het installatiegemak ervaren van de nog flexibelere polybuteen-buisleiding voor het Fonterra vloer- en wandverwarmingssysteem.
Een derde thema tijdens de roadshow was het onderwerp «Design« en `Elektronica rondom het bad«. Een voorbeeld daarvan is de iPhone-achtige Multiplex Trio E4 en de Advantix Vario douchegoot die zich eenvoudig laat inkorten. Met deze noviteiten speelt Viega in op de wensen en eisen van eindgebruikers, zo benadrukte ontwerper Achim Pohl van DesignbŸro Artefakt

Industriekultur uit Darmstadt. Als jurylid van internationale designprijzen weet hij als geen ander dat een geslaagde vormgeving en gebruiksvriendelijke functionaliteit een overtuigende combinatie vormen.

Over Viega:
Viega GmbH & Co. KG in Attendorn (Westfalen) is opgericht in 1899. Sindsdien heeft het bedrijf zich wereldwijd ontwikkeld tot ŽŽn van de belangrijkste systeemaanbieders van producten voor de installatietechniek. Het assortiment omvat meer dan 16.000 artikelen die worden vervaardigd op de locaties Attendorn-Ennest, Lennestadt-Elspe, Gro§heringen en Niederwinkling (Duitsland) en McPherson (VS). Naast buisleidingsystemen produceert Viega voorwand- en afvoersystemen. De producten worden toegepast in de gebouwentechniek, in de industri‘le installatiebouw en in de scheepsbouw
.

ttp://www.viega.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb