met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Nieuw Bouwbesluit van kracht op 1 januari 2012

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft op 30 juni na het algemeen overleg met de minister Donner ingestemd met het concept-Bouwbesluit 2012. Dit betekent dat de bouw nog een half jaar de tijd heeft om zich verder voor te bereiden op de inwerkingtreding per 1 januari 2012.

4 jul 2011

Minister Donner van BZK moest kritische vragen beantwoorden en heeft de Tweede Kamer toegezegd met een zogenoemd ‘veegbesluit’ mogelijke weeffouten uit het concept-Bouwbesluit te repareren. Hij komt hiermee tegemoet aan kanttekeningen die enkele Kamerleden en brancheorganisaties hebben gemaakt bij het nieuwe Bouwbesluit. Het ‘veegbesluit’ zal in september aan de Tweede Kamer in een voorhangprocedure worden aangeboden.

Nieuw Bouwbesluit van kracht op 1 januari 2012

Minister Donner veegde de belangrijkste kritiek van tafel. Die kritiek kwam vooral uit de zorghoek. Die vreest al geruime tijd dat de nieuwe regels zullen leiden tot onnodige aanpassingen van ziekenhuizen en zorginstellingen: een kostenpost van ongeveer 700 miljoen euro. In overleg met de sector pakte Donner die problemen in de afgelopen weken aan: ”Daardoor treden de extra kosten niet op.”

Nieuw Bouwbesluit
De integrale tekst van het Bouwbesluit 2012 kunt u nu al hier downloaden.

Informatie
Heeft u nog vragen omtrent het nieuwe Bouwbesluit 2012? U vindt vele antwoorden op www.nen.nl/bouwregelgeving of neem contact op met bouw@nen.nl.

http://www.nen.nl/web/Bouwregelgeving.htm

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb