met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Aandeel kunststof kozijnen stijgt, ondanks crisis

Het aandeel kunststof gevelelementen is fors gestegen. Dit is opmerkelijk. Want de totale bouwproductie in Nederland is door de economische crisis flink gedaald; in 2009 met 4,9% en in 2010 nog eens met 10,4%. Ook de renovatiebouw is gedaald, in 2009 met 4,4% en in 2010 met 4,5%. (Bron: EIB).

25 aug 2011

De verkoop van kunststof kozijnen en deuren is in 2010 gestegen met 3,2%.
╩Voor heel 2011 wordt een stijging van 5% verwacht.

De verklaring voor deze anticyclische groei ligt met name in de stijgende acceptatie van kunststof in de bouw en bij de consument. De gunstige prijs-kwaliteitverhouding, innovaties op esthetisch gebied╩ en de bewezen duurzaamheid van het uitstekend presterende VKG-Recyclesysteem zijn de belangrijkste redenen voor dit succes.
100% recyclebaar, nauwelijks onderhoud╩

Kunststof kozijnen en deuren zijn 100% recyclebaar en al sinds 1994 hebben de VKG-leden een uniek recyclesysteem ingevoerd op basis van de cradle-to-cradle gedachte. Bovendien gaan kunststof gevelelementen een leven lang mee. Hierbij komt nog het feit dat onderhoud minimaal is en dat schilderen niet nodig is.╩

Aandeel kunststof kozijnen stijgt, ondanks crisis

Uitstekende energieprestaties╩╩
Ook de voortdurende verbetering van de energieprestatie van gebouwen werkt in het voordeel van de kunststof gevelelementen-branche. Deze producten kunnen voldoen aan de hoge isolatie-eisen, zonder bijzondere aanpassingen of extra kosten.

Kunststof steeds meer geaccepteerd╩╩
Omdat het tegenwoordig mogelijk is kunststof kozijnen en deuren in elke gewenste stijl te maken, groeit de acceptatie door de consument en door architecten. Zo kunnen bijvoorbeeld eigenaars van oude boerderijen en andere monumenten nu ook profiteren van de voordelen van kunststof gevelelementen.

Vereniging Kunststof Gevelelementen
De VKG is de branchevereniging voor bedrijven die kunststof gevelelementen produceren en leveren. Heeft een bedrijf het VKG-Keurmerk, dan is men verzekerd van de beste kwaliteit en duidelijke service.

http://www.vkgkozijn.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.▀

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb