met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Fluisterstille compressor basis van nieuwste Makita startsets 22 bar

Na de succesvolle introductie van de 22 bar compressor AC320H tijdens de afgelopen BouwBeurs, brengt Makita nu drie nieuwe startsets op de markt. Met deze startsets kunnen professionals tegen een aantrekkelijke prijs kennismaken met het revolutionaire Makita 22 bar High Pressure gereedschap.

6 sep 2011

Een complete set bestaat uit de nieuwste compressor AC320H, een beton- of een constructietacker of een schoefautomaat, een haspel met 30 meter lichte en soepele HP slang en enkele dozen nagels of schroeven.
Een nieuwe set met een beton- of constructietacker kost € 2.715,-, een set met een schroefautomaat is € 2.915,-. Het 22 bar gereedschap is niet goedkoop, maar de voordelen wegen bij frequent gebruik op locatie zeker op tegen de kosten. Het verschil van 30% kleinere en 30% lichtere machines biedt grote voordelen op het werk. Nagels, brads, pins en nieten worden nagenoeg terugslagvrij geschoten en dat gaat vermoeidheid in de pols tegen. Alle startsets zijn te bestellen via de Makita dealers en de website. Kijk voor meer informatie op www.makita.nl/22bar

Met de startset DK1194 kan de professional direct met de 22 bar constructietacker aan de s

Compressor AC320H
De nieuwe 22 bar compressor AC320H heeft een maximale tankdruk van 35 bar en een tankinhoud van 2 x 5,5 liter. Hij weegt slechts 18 kg en met een geluidsdrukniveau van 65 dB(A) werkt deze compressor de helft stiller dan zijn ook al stille voorganger AC310H. Het debiet van de onderhoudsarme olievrije twee traps compressor bedraagt 140 liter per minuut. Dankzij vier elektronische standen is de snelheid van de machine in combinatie met het gewenste geluidsdrukniveau eenvoudig in te stellen. De compressor heeft twee regelbare 22 bar en twee regelbare 8 bar uitgangen, waarop ook oude tackers aangesloten kunnen worden. Standaard wieltjes zorgen ervoor dat de compressor eenvoudig te verplaatsen is.

Startsets
De constructie tacker AN911H is door zijn lichte gewicht en kleine formaat inzetbaar in kleine ruimtes. Dankzij de voelbaar mindere terugslag werken de tackers heel comfortabel. Omdat het drukverlies in de slang minimaal is, zijn slanglengtes tot 100 meter mogelijk. Hierdoor hoeft de compressor minder vaak verplaatst te worden. Dankzij de hoge druk van 22 bar, kan er met High Pressure ook geschoten worden in beton met een karakteristieke kubusdruksterkte van 65 N/mm2. Met de betontacker AN250HC zijn constructies mogelijk die zowel met een gasnailer als een kruitschiethamer niet realiseerbaar zijn. Maar zelfs voor constructies die wel mogelijk zijn met gas of kruit, is 22 bar kostentechnisch voordeliger, teruggerekend naar de prijs per schot.
De schroefautomaat AR410HR schroeft in een fractie van een seconde een schroef door (dubbel) gips of Fermacell op hout of metalstud (max 0,8 mm). Ook met deze set bespaart de professional veel tijd.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt en produceert in tien fabrieken in alle werelddelen gereedschap voor professionals. Met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd is het een van s werelds grootste producenten van professioneel elektrisch gereedschap. Ruim 35 jaar geleden kwam Makita naar Nederland. Zowel toen, nu, als in de toekomst blijft Makita gereedschap ontwikkelen waarmee de gebruiker gezonder, gemakkelijker en productiever kan werken. Makita innoveert continu en dat resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Een lange levensduur, hoogwaardige afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid, zijn de belangrijkste kenmerken van Makita gereedschap.

http://www.makita.nl/lp/22bar.asp

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb