met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Waterbouwdag 2011; Bouwen voor de toekomst

De waterbouwdag op 13 oktober 2011 is een prima gelegenheid om in een ongedwongen sfeer met vakgenoten kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de waterbouw. Deze dag wordt gehouden in het Chasse Theater in Breda.

11 sep 2011

De afgelopen jaren is een aantal grote en spraakmakende waterbouwprojecten in uitvoering gekomen. Zo wordt er gewerkt aan het project Ruimte voor de Rivier, Maasvlakte 2, de prachtige tunnel door Maastricht en de NoordZuidlijn. Veel knelpunten in het snelwegennet worden nu versneld aangepakt, en recent werd besloten tot het doortrekken van de A4. De eerste twee genoemde projecten staan op het programma van de Waterbouwdag 2011.

Waterbouwdag 2011; Bouwen voor de toekomst

Momenteel lijkt er echter enige aarzeling te zijn om grote projecten te starten. De regering is strak aan het bezuinigen en tegen die achtergrond is die terughoudendheid te begrijpen. Het aantal nieuwe plannen, die over enkele jaren in uitvoering kunnen komen, lijkt daardoor kleiner te worden. Een voorbeeld is het plan voor de versterking van de Afsluitdijk, waarvoor een ontwerpprijsvraag werd uitgeschreven. De inzendingen waren ambitieus en de prijsvraag heeft vier mooie en onderling zeer verschillende ontwerpen opgeleverd. Deze lijken echter niet in de voorgestelde vorm tot uitvoering te komen. De plannen van de Delta commissaris zijn momenteel nog niet concreet genoeg om bouwers uit te dagen. De huidige situatie dwingt ons tot effici‘nt gebruik van mensen en middelen en zal ook leiden tot innovatieve manieren van aanbesteden. Om onze economie te laten bloeien zijn uitvoerbare en concrete plannen nodig. Op regeringsniveau heeft men een aantal topsectoren aangewezen, waarmee Nederland zich kan onderscheiden en die een aanjager moeten zijn voor de Nederlandse economie. Onder leiding van Koos van Oord is nagedacht over de sector Water, en tijdens de Waterbouwdag zal hij de idee‘n van zijn team uiteen zetten. In China wordt zeer voortvarend gebouwd aan de toekomst. Nu de Three Gorges dam klaar is, bouwt men aan de gigantische noord-zuid verbinding en maakt men plannen om 1100 km2 in te polderen voor de kust van Sjanghai. Vice-minister Suo Lisheng zal daarover vertellen. Op geheel andere schaal wordt in Zuid-Holland nagedacht over het beter bevaarbaar maken en moderniseren van vaarten, kanalen en meren ter stimulering van de economische ontwikkeling van het gebied. Onder de naam Aquapunctuur Pasen de plannen in een Europees project, dat een aantal soortgelijke nationale plannen verbindt. We zien uit naar alle plannen en de uitwerking om tot concrete uitdagende projecten te komen. Goede plannen met hoge baten zijn noodzakelijk als we willen bouwen aan de toekomst. Daaraan is de Waterbouwdag 2011 gewijd.

http://www.waterbouwdag.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb