met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Betondag 2011; De energie van Beton

Betondag 17 november 2011, de Doelen, Rotterdam

De Betondag, georganiseerd door de Betonvereniging, is het jaarlijkse kennis- en netwerkevenement voor de (beton) bouwwereld.

7 sep 2011

Met ruim 3.000 deelnemers en ruim 200 exposanten is het met afstand de grootste eendaagse manifestatie in de Europese bouw. Er wordt aan deelgenomen door opdrachtgevers, opdrachtnemers, brancheorganisaties en kennisinstellingen; er zijn tal van exposanten uit Duitsland en Belgi‘.

Betondag 2011; De energie van Beton

Hoe ziet de Betondag 2011 eruit?
De energie van beton is het centrale thema van de betondag. Hiermede wordt de maatschappelijk belangrijke functie van beton helder onderstreept. De bouw van energiecentrales, afvalverbrandingsinstallaties en windmolens is immers niet mogelijk zonder toepassing van beton.

Thermische activering is een veelbelovende innovatie, waarmede duurzaam kan worden verwarmd en gekoeld. Rondom Thermische activering en met name de praktische kanten daarvan, zal een speciaal programma worden georganiseerd.

Het Ingenieursplein zal dit jaar worden uitgebreid; de ingenieursbureaus presenteren zich met het thema ‘Energieker met Ingenieurs’. In de Van Cappellenzaal presenteren de bureaus 6 bijzondere projecten. In Nederland is momenteel meer beton aanwezig dan we in de komende 100 tot 200 jaar zullen gaan storten. Dit bestaand beton verdient zorg; nu al wordt in de bouw meer geld uitgegeven aan beheer en onderhoud dan aan nieuwbouw en dit aandeel zal nog stijgen.

Hoe kunnen we zeker stellen dat bestaande constructies voldoende veilig zijn en blijven?
Op de Betondag zal daarom uitgebreid aandacht worden gegeven aan Inspectie en monitoring, maar ook aan Reparatie en renovatie (ingrepen in bestaande constructies). Het nieuw opgerichte Platform voor betononderhoud zal zich voorstellen. Technische kennis en vaardigheden worden in de komende jaren belangrijker door enerzijds de massale uitstroom van oudere vakmensen en anderzijds de complexe bouwopgave.

Tegelijkertijd maken we ons zorgen over het uitstroomniveau van schoolverlaters. Jongeren houden niet van techniek is een veel gehoorde kreet; maar is dat wel waar? Wij denken dat het niet zo is, maar we zullen als sector wel meer ons best moeten doen om ons vak te verkopen. Rondom dit thema zullen jongeren, docenten en de bouwpraktijk debatteren en ook besluiten hoe we het beter kunnen gaan doen met het onderwijs in Nederland.

Maar ook de kennis van bouwbedrijven over beton is tanende. Door innovatie in betonmengsels zijn grote voordelen in de uitvoering mogelijk. Rondom het thema ‘Betontechnologie ontmoet de bouwplaats’ worden over dit onderwerp spijkers met koppen geslagen.

Rondom het thema ‘Constructieve dilemma’s’ zullen enkele vooraanstaande constructeurs openhartig een project bespreken. Wat waren hun overwegingen en wat kunnen jonge constructeurs hiervan leren? Ook industrieel bouwen in beton krijgt nadrukkelijk aandacht. Er zullen prachtige voorbeelden van slimme logistieke projecten ten tonele worden gevoerd. Tal van exposanten organiseren inlooplezingen, waarbij hoogwaardige kennis interactief wordt aangeboden. Het wordt een fantastisch evenement in een voor de bouw turbulent tijdsgewricht. Het is bekend dat in economisch slechte tijden innovatie in belang toeneemt.

En dat zal blijken op de Betondag 2011; de betonwereld is op dit moment enorm actief en er worden dagelijks nieuwe antwoorden gevonden op de vele problemen die op onze weg liggen. Bij dit alles zal kennis een cruciale rol spelen.

Betonprijsdiner op 16 november 2011

Te midden van de top van het (bouw)bedrijfsleven, kunt u getuige zijn van de overhandiging van de Betonprijzen. Voor deelname aan het Betonprijsdiner hoeft u niet zelf een project ingediend te hebben. Het aantal plaatsen is beperkt. Wacht daarom niet te lang met inschrijven

http://www.betondag.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb