met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Veiligheid voor alles! Opfriscursus voor gevorderden

BUKO maakt werk van nascholing vrachtwagenchauffeurs BUKO organiseert op 1 en 8 oktober 2011 een opleidingsdag voor al zijn beroepschauffeurs.

29 sep 2011

Op deze zaterdagen gaan 85 BUKO-chauffeurs een dag lang intensief aan hun vaardigheden werken op het BUKO Bedrijvenpark in Beverwijk. Spiegels afstellen, remtechniek, manoeuvreren en tal van andere zaken komen aan bod in een nascholingsprogramma dat de Europese Unie voor het beroepsgoederenvervoer verplicht heeft gesteld. De Europese Richtlijn Vakbekwaamheid schrijft voor dat beroepschauffeurs in het goederenvervoer een nascholingsprogramma volgen van 35 uur binnen een periode van vijf jaar. Sommige bedrijven kiezen ervoor om hun chauffeurs ˇˇnmalig een programma van een week te laten volgen. BUKO daarentegen vindt het beter om de kennis en kunde van haar medewerkers jaarlijks op peil te houden met nascholingsdagen.

Buko - Ondernemende dienstverleners

"Het is van het grootste belang dat onze chauffeurs veilig acteren in het verkeer en dat ze in hun dagelijks werk goed kunnen anticiperen op gevaarlijke situaties. Nu heeft BUKO zeer verantwoordelijke rijders maar het kan geen kwaad om aan je vaardigheden te blijven werken", aldus HR Manager Johan de Wit. Deze opleidingsdag wordt elk jaar herhaald als een opfriscursus voor gevorderden. Op 1 oktober zullen de chauffeurs van alle BUKO-divisies aan de scholing deelnemen. Het programma, dat BUKO met scholingsorganisatie Van Sprang & Tempo heeft ontwikkeld omvat o.a. verkeerskennis, digitale tachograaf, het Nieuwe Rijden, zit –en stuurhouding, en spiegels afstellen. De Europese Richtlijn Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs heeft als hoofddoel het vergroten van de verkeersveiligheid. Daarnaast moet de invoering van de richtlijn ook leiden tot milieubewust rijgedrag en een reductie van brandstofverbruik. BUKO Services is gespecialiseerd in transport, bouwplaatsinrichting, tijdelijke huisvesting, verkeersvoorzieningen en sanitaire faciliteiten. BUKO werkt onder meer in opdracht van bouw- en wegenbouwondernemingen, gemeenten en provincies, industri‘le bedrijven, instellingen in de zorg, het onderwijs, de detailhandel en organisaties op het gebied van sport, evenementen en recreatie. Er werken zeshonderd medewerkers. Het hoofdkantoor zit in Beverwijk.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb