met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Frisomat investeert resoluut in groene energie

6.000 zonnepanelen goed voor jaarlijkse CO2-reductie van 372 ton

3 okt 2011

De Belgische bouwonderneming Frisomat heeft de zuidelijk geori‘nteerde dakvlakken van haar fabriekshal volledig voorzien van groene stroom. Met 10.000 m2 polykristallijne zonnepanelen op het dak van haar hal voedt de industriebouwer 80% van haar productie volledig met zonne-energie. Een straf staaltje duurzame ondernemingszin.

Schat op het dak
Industriebouw staat bekend om haar honger naar stroom. Dat beseft Frisomat als geen ander. Als specialist in de productie van prefab industri‘le gebouwen is haar fabriekshal alleen al 35.000 m2 groot. Het gigantische dak van de hal bleek een schat: het is zuidgeori‘nteerd en heeft op 1ˇ na de perfecte hoek voor zonnepanelen.
Daarom besloot Frisomat resoluut haar productie nog duurzaam en meer ecologisch te maken.

Jaarlijks energie voor 400 gezinnen
De jaarlijkse energieproductie wordt geschat op 1.250.000 kWh: dat is de energiebehoefte van ongeveer 400 gezinnen op ŽŽn jaar. Goed voor een jaarlijkse CO2-reductie van 372 ton; of de werking van een bos van 53 ha met 16.000 bomen.
Resultaat: Frisomat produceert al haar industri‘le gebouwen vanaf 2011 met 80% groene energie.

Wat doet Frisomat nog voor het milieu?
Investeren in zonne-energie is de logische volgende stap in de duurzame aanpak van Frisomat. Want op tal van andere vlakken heeft ze haar industriebouw al groener gemaakt. Staalrollen worden per boot aangevoerd. Er worden geen chemicali‘n gebruikt tijdens het productieproces. De lichte staalconstructie zorgt voor een minimale impact op het wegtransport. Er zijn slechts twee mensen nodig om een Frisomat industriebouw te plaatsen. Het weinige afval van de productie en de bouw wordt verzameld en gerecycleerd. Bovendien zijn de industri‘le gebouwen van Frisomat voor 98% recycleerbaar.

Frisomat investeert resoluut in groene energie

Wie is Frisomat?
Frisomat is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en opbouw van industri‘le prefab gebouwen volgens 9 bouwconcepten.
Elk bouwconcept bestaat uit geprefabriceerde stalen componenten die in elkaar passen als ŽŽn grote Meccanokit. Deze koudgewalste onderdelen worden vervaardigd uit rollen gegalvaniseerd hoge sterkte staal. Koud geprofileerd staal combineert een uitzonderlijke sterkte met een optimaal materiaalgebruik.

Na de start in 1978 met de bekende ronde hallen, heeft het bedrijf zich toegelegd op de doorontwikkeling van koudgewalst staal als basisstructuur in de industriebouw. Dankzij het relatief lage gewicht exporteert de onderneming zijn producten wereldwijd. Export genereert ongeveer 80% van het zakencijfer.
Intussen beschikt Frisomat over 16 eigen filialen verspreid over Europa, Brazili‘ en Afrika en 2 productiesites (Belgi‘ en Roemeni‘). Het bedrijf beschikt over een interne ontwerp- en ontwikkelingsafdeling en stelt wereldwijd een 400-tal personen te werk.

http://www.frisomat.nl/nl/Home.aspx

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb