met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

INNAX en Dyzle introduceren meetconcept energie en temperatuur

Gebouwverduurzamer INNAX en specialist in temperatuurmonitoring Dyzle introduceren een integraal meetconcept voor temperatuur en energie, gericht op supermarktketens. Het concept geeft beheerders en eigenaren breder en dieper inzicht in energiegebruik en stelt hen in staat de uiteenlopende aspecten van installaties optimaal af te stemmen op de praktijk.

4 okt 2011

Met de uitbreiding van de dienstverlening spelen INNAX en Dyzle in op de toenemende vraag van klanten naar integrale meetdiensten. Harold Hamminga, sales manager bij INNAX energiemanagement, licht toe: “Enerzijds zien we dat beheerders en eigenaren steeds meer aspecten van installaties moeten afstemmen op het gebruik in de praktijk. Denk daarbij aan factoren als energiegebruik, temperatuurbewaking, signalering en energiemanagement. Daarbij geldt meer dan ooit: meten is weten. Dit integrale concept komt hieraan tegemoet.”

Online portal
Naast het op afstand uitlezen van meetgegevens, uitgebreide monitoring, advies en begeleiding bieden INNAX en Dyzle een online portal voor analyse en benchmarking van meetgegevens. Uit eerste analyses bij supermarkten blijkt dat de correlatie tussen temperatuur en energiegebruik kan leiden tot zeer interessante uitkomsten. Vragen als: ‘Wat kunnen we besparen door koel- en vriesmeubelen overdag af te dekken?’ en ‘Welk merk en type koeling is het meest energiezuinig?’ kunnen hiermee onafhankelijk worden beantwoord.

Bundeling krachten
INNAX richt zich op energiemanagementdiensten, monitoring, advies en begeleiding. Dyzle is specialist in het realtime meten, analyseren en inzichtelijk maken van procesgegevens.

JosŽ Obeso Sancho, channel manager bij Dyzle, vertelt: «De energiemanagementdiensten van INNAX zijn een welkome aanvulling op ons dienstenpakket. Energie was het startpunt van Dyzle, maar in de loop der jaren hebben we onze focus verlegd naar het inzichtelijk maken van procesgegevens. Daarnaast is INNAX in staat om onze klanten te adviseren en te begeleiden bij het analyseren en doorvoeren van eventuele verbetermaatregelen.«

INNAX en Dyzle introduceren meetconcept energie en temperatuur

Over INNAX GEBOUW & OMGEVING
Gebouwverduurzamer INNAX biedt duurzame oplossingen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw door het inzetten van een flexibele combinatie van technische expertises. INNAX geeft onafhankelijk advies en biedt totaaloplossingen voor het verantwoord en rendabel exploiteren van bestaande en/of nieuwbouw, op het gebied van energie, techniek, duurzaamheid en veiligheid. Hierbij staan gebruikerswensen, lagere kosten voor energie en onderhoud, lagere CO2-uitstoot, betere marktwaarde en ontzorging centraal. Technische en energetische oplossingen combineert INNAX desgewenst met financieringsoplossingen op maat.
Meer informatie: www.innax.nl

INNAX GEBOUW & OMGEVING maakt deel uit van INNAX GROUP en is met ruim 280 medewerkers actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Belgi‘ en Luxemburg. In Nederland zijn de volgende bedrijfsonderdelen actief: INNAX duurzame energie, INNAX installatieadviseurs, INNAX bouwkundig adviseurs, INNAX gebouwmanagement, INNAX energiemanagement, INNAX automatisering, INNAX personeelsvoorziening. Klanten van INNAX zijn o.a.: Bouwfonds, Syntrus Achmea, Jones Lang LaSalle, Ahold, Rijksgebouwendienst, ABN AMRO, KPN, TenneT, Connexxion, Habion, Center Parcs en Erasmus Universiteit Rotterdam.

Over Dyzle
Dyzle is een innovatief Nederlands bedrijf, gespecialiseerd in het real-time meten, analyseren en inzichtelijk maken van bedrijfsprocessen en gegevens. Als applicatieserviceprovider (ASP) biedt Dyzle een software-as-a-service model: dure investering in software is niet nodig - klanten betalen maandelijks voor gebruik.

De kernproducten van Dyzle zijn DyzleLiveWare¨ en DyzleSmartWare¨. Draadloze sensoren en een centraal online dashboard bieden continu inzicht in de status van variabelen als temperaturen, luchtvochtigheid, GPS-locaties, energieverbruik en logistieke processen. Mocht een van de variabelen buiten de afgesproken bandbreedte dreigen te komen, dan genereert het systeem direct een alarm, per sms en/of per e-mail.

Voor het eerst hebben ‡lle ketenpartners, van producent tot en met de winkelvloer of apotheker, real-time inzicht in de status van cruciale bedrijfsprocessen en toegang tot cruciale operationele data die voorheen niet beschikbaar waren. De (koude) keten kan zo geoptimaliseerd worden. Klanten van Dyzle zijn bedrijven in de farmaceutische- en voedingsindustrie, horeca, logistiek, maar ook overheden.

Dyzle heeft kantoren in Nederland, Singapore en Miami. www.dyzle.com.
Meer informatie: www.dyzle.com/pharmatag


http://www.dyzle.com

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb