met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Natuurorganisaties lanceren beheersysteem voor natuur en landschap

Op woensdag 23 november hebben Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en De12Landschappen een nieuw, gezamenlijk beheersysteem gelanceerd: het Conservation Management System international (CMSi).

25 nov 2011

Het CMSi ondersteunt het beheer van natuur en landschap, grond, gebouwen, recreatie en cultuurhistorie. Het betreft de vastlegging van de planning en de realisatie, de ondersteuning van monitoring en de verantwoording. De methodiek is tot stand gekomen in samenwerking met een Consortium van Britse natuurorganisaties. De lancering van het CMSi vond 23 november plaats in Radio Kootwijk, in het bijzijn van verschillende maatschappelijke organisaties en overheden.

Natuurorganisaties lanceren beheersysteem voor natuur en landschap

Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en De12Landschappen werken al sinds 2009 samen aan de ontwikkeling van dit basissysteem voor het beheer van natuur en landschap. Hiermee is de basis gelegd voor een instrument dat de kernprocessen van onze organisaties ondersteunt en op vele manieren door verschillende partijen te gebruiken is. Na een uitgebreide marktverkenning is de keuze gevallen op het Conservation Management Systeem. Dit systeem, dat de potentie heeft om in Europa de standaard te worden bij het beheer van onder andere Natura 2000 gebieden, is nu beschikbaar voor alle organisaties op het gebied van natuur- en landschapsbeheer, beheer van cultuurhistorisch erfgoed en recreatie. Daarmee krijgt ook de samenwerking tussen deze organisaties een belangrijke impuls. Naar verwachting zal het systeem eind 2012 binnen provinciale Landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer volledig ge•mplementeerd zijn.

http://www.natuurmonumenten.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb