met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Betonprijs 2011 voor innovatieve sluisdeuren van Haitsma Beton

Haitsma Beton ontving op 16 november 2011 de Betonprijs 2011 (categorie Constructies in de Waterbouw) voor de betonnen sluisdeuren van sluis 0124.

18 nov 2011

De jury prees het project in Amsterdam Oost IJburg als ‘een fraai staaltje innovatietechniek dat beton in een nieuw daglicht stelt’ en ’een doordachte combinatie van technologie en functionaliteit met een zeer duurzame toepassing als resultaat’

'Sluis 0124 is de eerste betonnen sluisdeur ter wereld en voor de jury een ‘pilotproject dat nog veel navolging zal krijgen’.

Betonvereniging/Betonprijs 2011

Haitsma Beton produceerde en leverde de sluisdeuren naar een ontwerp van Meyer en Van Schooten Architecten en Ingenieursbureau Amsterdam. De constructie bestaat uit twee staalvezelversterkte schuifdeuren van Zeer Hoge Sterkte Beton die over een waterfilm (hydrovoet) glijden. Met de realisatie van sluis 0124 wordt Zeer Hoge Sterkte Beton (ZHSB sterkteklasse C90/105) hˇt alternatieve materiaal voor staal in sluisdeuren. ZHSB heeft een hoge dichtheid zodat er geen water het beton kan binnendringen die de stalen wapening zou doen corroderen. Zowel de bouwkosten als de onderhoudskosten van de betonnen waterkering zijn veel lager dan van de stalen variant.

De Betonprijs wordt iedere twee jaar georganiseerd op initiatief van de Betonvereniging. In totaal waren er 98 inzendingen voor 6 categorie‘n.
De sluisdeur was een van de 9 inzendingen in de categorie Constructies in de Waterbouw.

http://www.haitsma.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb