met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

DUBO-keur past in onze visie op duurzaamheid

Directeur-bestuurder Jan Turenhout van woningcorporatie De Woningbouw uit Weesp ontving uit handen van Theo Arntz van Verhagen Ramen uit Gemert het DUBOkeur-certificaat voor het toepassen van het Prominent SL-kozijn in het renovatieproject De Wintertuin in Weesp. Het Prominent SL is het eerste aluminium profielsysteem in Nederland dat als DUBOkeur is gekwalificeerd.

8 nov 2011

In de toekomstvisie De Woningbouw staat ‘duurzaamheid’ aangemerkt als het centrale thema voor de komende jaren. “Wij hechten er veel waarde aan om ons te profileren als een organisatie die staat voor ‘duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Twee kwalificaties die we nadrukkelijk terugvonden in het Prominent SL van Verhagen Ramen”, aldus Turenhout. Aluminium is een onderhoudsvriendelijk materiaal. Maar de milieuprestaties van het Prominent SL liggen hoger dan die van kunststof en evenaren zelfs het FSC-hout. Ook bestaat liefst 90% van het systeem uit gerecycleerd aluminium. De profielen zijn gemaakt van een legering die kwalitatief niet minder is dan bij nieuwe grondstoffen.

DUBO-keur past in  onze visie op duurzaamheid

Voor de bewoners vindt Turenhout het belangrijk dat de aluminium kozijnen nauwelijks onderhoud vragen. “Ook hechten bewoners veel waarde aan een kozijn dat energie bespaart en het wooncomfort veraangenaamd.”

Keuze uit 2 systemen

Om de juiste keuze te maken werden twee proefopstellingen gemaakt. Na overleg met de bewoners en uitgebreide testen kwam naar voren dat het Prominent SL van Verhagen Ramen betere waarden behaalde en de voorkeur had bij de bewoners. Ook behaalt het Prominent SL verbluffende resultaten als het gaat om milieubesparing. Met een belasting van 0,73 mag het systeem zich nadrukkelijk scharen onder de duurzame bouwproducten.

Samenwerking

Jan Turenhout over de samenwerking met Verhagen Ramen: “Wij zijn als woningcorporatie niet alleen onder de indruk van het aluminium profielsysteem, maar ook over de manier waarop Verhagen het project begeleidde en uitvoerde. Alles is perfect verlopen. Zo goed dat we een tweede project met elkaar zijn gestart. Verhagen Ramen biedt met Prominent SL opdrachtgevers de gelegenheid zich te onderscheiden en invulling te geven aan de ‘groene’ gedachte van duurzaamheid.”

http://www.verhagenramen.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb