met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Een unieke makeover voor een esthetische kliniek

Innovatie voor de buitenbekleding van gebouwen, een project van De Architecten nv

29 nov 2011

Met dit gloednieuwe project voor een esthetische kliniek heeft architectenbureau De Architecten nv (www.architectennv.be) als eerste in Belgi‘ een vernieuwende architecturale oplossing gerealiseerd die internationaal meer en meer opgang maakt: het gebruik van hightech DuPont™ Corian¨ bekledingsmateriaal - wereldwijd beroemd voor zijn enorme waaier van stijlvolle, hoogwaardige creatieve interieurtoepassingen - voor de exterieurbekleding van gebouwen.

DuPont™ Corian¨ was voor Sofie Pittoors van De Architecten nv het gedroomde materiaal om een esthetische kliniek een nieuwe look te geven die visuele, formele en geometrische zuiverheid uitstraalt. Door zijn extreme vormbaarheid was DuPont™ Corian¨ eveneens ideaal om tot een synergie te komen tussen de nieuwe en oude architecturale volumes. "Ik ontdekte DuPont™ Corian¨ maar zeer recent als buitenbekledingsmateriaal tijdens een reis in Bordeaux, waar ik het Seeko Hotel zag met een buitenbekleding volledig in DuPont™ Corian¨. Ik was direct onder de indruk", zegt architecte Sofie Pittoors.
"Voor deze esthetische kliniek was er geen beter materiaal denkbaar. Net als een esthetisch chirurg naar perfectie streeft, hebben wij dit voor de buitenbekleding gedaan door de toepassing van DuPont™ Corian¨ in de Glacier White kleur. Het resultaat is fantastisch omdat alles perfect past, een ideale facelift. Clean is het sleutelwoord in deze realisatie: de verstekhoeken zijn perfect, het geheel sluit overal naadloos aan elkaar, er zijn geen overgangen of voegen, ook niet aan de dakrand. De perfecte facelift", legt Sofie Pittoors uit.

Innovatie voor de buitenbekleding van gebouwen, een project van De Architecten nv

DuPont™ Corian¨ laat een ontwerp- en productieprecisie toe die moeilijk met andere materialen realiseerbaar zijn. Dit laat architecten toe hun creatieve horizonten te verruimen. Dit hightechmateriaal kan worden gezaagd, gefreesd, doorboord, 3D-gevormd, gepolijst. Het is in de massa gekleurd en kan worden hersteld. In het kliniekproject van Architecten nv werden de meeste eigenschappen, kwaliteiten en mogelijkheden van DuPont™ Corian¨ verkend en benut. Architect Sofie Pittoors legt uit: "De plannen werden getekend tot op de millimeter nauwkeurig. De ramen staan koudgeplaatst in het vlak van de DuPont™ Corian¨ bekleding en wijken dus zelfs geen millimeter terug. Ze hebben geen buitenframes, alleen binnenprofielen. Dit is alleen maar mogelijk omdat Corian geen vermeldingswaardige uitzettingstolerantie heeft. Het naadloze monolitische effect is adembenemend."

"We hebben rechtstreeks de sterke prestaties van DuPont™ Corian¨ voor interieurtoepassingen ervaren", gaat architect Sofie Pittoors verder. "We gebruikten het voor alle horizontale tabletten. Met zijn uitzonderlijke hygi‘nische eigenschappen was het een ideale oplossing voor ruimtes zoals de uitrustruimte voor pati‘nten, de kleedruimtes en de sanitaire units. De esthetische kwaliteiten speelden eveneens een grote rol. DuPont™ Corian¨ heeft een mooi aspect bij alle lichthoeken. We cre‘erden cleane, witte volumes die aantrekkelijk contrasteerden met de warme aankleding van de oudere delen van de woning. Pati‘nten en bezoekers ervaren de zuivere blankheid die ze verwachten van een klinische omgeving, maar ook de aangename warmte van een woning met tinten als goud en donkergrijs. Hier voelen ze zich thuis."

Over DuPont™ Corian¨ - DuPont™ Corian¨ (www.corian.com), aanvankelijk op de markt gebracht als een hoogwaardige oplossing voor keuken- en badkamerbladen, is nu een toonaangevend internationaal merk voor de betere kwalitatieve bekledingsmaterialen in de design-, architectuur- en meubilairwereld. Het is een oplossing die wereldwijd wordt gekozen door ontelbare architecten, ontwerpers en bedrijven en door miljoenen consumenten.

De continue inspanningen, de investering en de creativiteit van DuPont in research en technologie, productinnovatie, ontwikkeling van nieuwe toepassingen en marketing hebben van DuPont™ Corian¨ hightechbekleding een ontwerptool gemaakt dat een uitzonderlijke veelzijdigheid en quasi oneindige mogelijkheden biedt voor de productie van hoogkwalitatieve, effectieve, functionele en betrouwbare oplossingen gericht op residenti‘le, publieke en commerci‘le omgevingen, zowel voor binnen als buiten. Onder de toepassingen vinden we keukens, lampen, badkamers, bekleding van gebouwen, zittingen, domoticasystemen, radiatoren, aanraakpanelen, tafels, meubilair en modeaccessoires terug, om er maar enkele te noemen. De magie van DuPont™ Corian¨ is vandaag aanwezig in een enorm brede waaier van producten, systemen en objecten die iedereen gebruikt of ervaart in het dagelijkse leven. En de lijst blijft groeien ...

DuPont™ Corian¨ (het volledige gamma of de specifieke types) heeft belangrijke onafhankelijke certificaten ontvangen voor zijn milieuprestaties (zoals GreenGuard¨, NAHB North American Builders Association, U.S. Green Building Council’s LEED¨ Green Building Rating System, ISO 14025 Green Choice, Scientific Certification Systems, Ecospecifier). De hygi‘nische prestaties zijn ook gecertificeerd door prestigieuze onafhankelijke instituten (bijvoorbeeld NSF International, The Royal Institute of Public Health en LGA QualiTest).

DuPont (NYSE: DD) voorziet de wereldmarkt sinds 1802 van hoogkwalitatieve wetenschap en techniek in de vorm van innovatieve producten, materialen en diensten. Het bedrijf gelooft erin dat we, door samenwerking met klanten, regeringen, ngo’s en thought leaders, oplossingen kunnen vinden voor mondiale uitdagingen als de zorg voor voldoende gezonde voeding voor iedereen, het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het beschermen van mensenlevens en het milieu. Ga voor meer informatie over DuPont en zijn streven naar inclusive innovation naar www.dupont.com.

http://www.architectennv.be/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb