met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Jelmer versterkt positie in bouw- en watersector

Heijmans, Van den Biggelaar en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier nieuwe businesspartners.

8 dec 2011


Jelmer, de grootste aanbieder van multicompany traineeships in de civiele techniek, heeft haar netwerk uitgebreid met drie nieuwe businesspartners. Met de komst van Heijmans Wegenbouw, aannemer Van den Biggelaar en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier groeit het aantal werkplekken voor Jelmer-trainees sterk: de 17 businesspartners bieden momenteel plaats aan zo’n 25 trainees. Het multicompany traineeship houdt in dat talentvolle starters met een technisch HBO- of WO-diploma steeds voor ˇˇn jaar bij verschillende organisaties in de sector werken. Daarnaast volgen ze een uitgebreid persoonlijk ontwikkelingsprogramma. Het doel is om de beginnende professionals in drie jaar een goed beeld te geven van de brede civiele sector en hen klaar te stomen voor een carri¸re als civiel professional.

Jelmer versterkt positie in bouw- en watersector

Marco van der Kuilen, regiodirecteur Heijmans Wegenbouw: “Met het aanbieden van traineeplekken in onze organisatie willen wij ons steentje bijdragen aan het bevorderen van de instroom van goede civiel techneuten in de sector. Het traineeship zien wij als een goede manier om het begrip tussen de opdrachtnemers en de opdrachtgevers te verbeteren, doordat de trainees aan beide kanten ervaring opdoen.” Marc Brattinga, clusterhoofd van het ingenieursbureau van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, is het hier mee eens. “De trainees worden betere gesprekspartners en kunnen zo het ‘hokjesdenken’ in de sector doorbreken. Wat mij ook in Jelmer aantrekt is de maatschappelijke drive om ambitieuze mensen een kans te geven.” Brattinga ziet niet alleen op de korte termijn voordelen als businesspartner van Jelmer. “Naast het feit dat er wellicht trainees zullen zijn die na hun traineeship bij onze organisatie willen werken, denk ik dat wij op de lange termijn veel hebben aan het netwerk van oud-trainees.” Trainee Lieke Nijk is sinds kort gestart bij het hoogheemraadschap en bekijkt momenteel samen met Brattinga welke richting ze uit wil en welke functie daar het beste bij past. “Het wordt een combinatie van inhoudelijke projecten en meewerken in organisatiewerkgroepen.”

Aannemingsbedrijf Van den Biggelaar kwam via een andere businesspartner in contact met Jelmer en trainee Casper van Wijk. Na het afsluiten van zijn tweede jaar kon hij als ontwerper aan de slag bij de aannemer, die vooral werkzaam is op het gebied van natte waterbouw. Casper is betrokken bij diverse projecten, zoals het ontwerpen van drijvende golfbrekers op het nieuwe Hiswa-terrein en het maken van een kwaliteitsplan voor een aanbesteding. Hoofd bedrijfsbureau Willem-Jan de Vos: “Ik zie bij Jelmer dat ze goed zijn in het eruit pikken van de echte talenten en vervolgens veel investeren in het opleiden en begeleiden van de trainees. Ook worden de businesspartners nauw betrokken bij de verschillende activiteiten.”

Ester van Heuven, directeur van Jelmer: “We zijn erg blij met de uitbreiding van ons netwerk met deze organisaties. Onze businesspartners zijn zowel overheden, ingenieursbureaus en aannemers en zijn actief in alle disciplines, van bouw en infrastructuur tot waterbouw. Vooral de komst van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier betekent dat we mooie nieuwe werkplekken kunnen bieden aan de trainees die interesse hebben in de watersector.”

Over Jelmer bv
Jelmer (www.jelmer.nl) levert een relevante bijdrage aan de ontwikkeling van de sector civiele techniek en laat zien dat de civiele techniek een prachtig kennis- en werkgebied is. Jelmer maakt jongeren enthousiast voor dit vakgebied, zodat zij meer dan nu kiezen voor een studie en daarna een baan in de civiele techniek. Dit doet Jelmer door het bieden van een meerjarig multicompany traineeship aan talentvolle jonge ingenieurs. Jelmer ontwikkelt en begeleidt HTS- en TU-opgeleide starters in de civiele techniek. De trainees hebben een driejarige overeenkomst met Jelmer en werken gedurende deze periode drie termijnen van een jaar bij de businesspartners van Jelmer, zoals ingenieursbureaus, aannemers, gemeenten, provincies en waterschappen.

Gedurende het traineeship wordt invulling gegeven aan de persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling van talentvolle ingenieurs. Zij leren de disciplines binnen het vakgebied van de civiele techniek goed kennen door roulatie bij meerdere partijen. De sector kent vaak nog een traditioneel carri¸reverloop: eens een aannemer, altijd een aannemer en eens een opdrachtgever altijd een opdrachtgever. In de praktijk blijkt echter dat de beste opdrachtgevers ooit ook opdrachtnemer zijn geweest en andersom. Mensen die de belangen van meerdere kanten kennen, werken beter samen. Het traineeship van Jelmer zorgt voor een versnelling van dit effect. Na het doorlopen van het traineeship kunnen de jonge professionals hun carri¸re vaak voortzetten bij een van de business partners.

http://www.jelmer.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb