met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  energie

Energie

Lokaalhout introduceert app voor Nederlandse houthandel
Lokaalhoutcalculator reduceert kostbaar rekenwerk

De lokaalhoutcalculator maakt het houteigenaren en houthandelaren een stuk eenvoudiger om de waarde van een boomstam te berekenen. Voor het vaststellen van de m3 hoeft de houthandel geen gebruik meer te maken van ingewikkelde formules: met de nieuwe app van Lokaalhout wordt dat binnen enkele tellen uitgerekend.


Met groene warmte kan Nederland duurzame doelstelling 2020 wel halen
Op een minisymposium op 25 januari in perscentrum Nieuwspoort toonde Gijs de Man, voorzitter van de stichting Warmtenetwerk, aan dat duurzame warmte de meest kosteneffectieve methode is om de afspraak met de EU voor 14 procent duurzame energie in 2020 te halen.

Uitgeverij ®neas publiceert ‘Pamflet Renovatie als Hollands-Herontwerp’
Twitteraars krijgen exclusieve preview

Afgelopen woensdag 18 januari 2012 is het ‘Pamflet Renovatie als Hollands-Herontwerp’ gepresenteerd. Dat gebeurde op een persbijeenkomst in de Jaarbeurs Utrecht. In het boek wordt gezocht naar de nieuwe mogelijkheden die de huidige bouwcrisis ons biedt.

DUBO-keur past in onze visie op duurzaamheid
Directeur-bestuurder Jan Turenhout van woningcorporatie De Woningbouw uit Weesp ontving uit handen van Theo Arntz van Verhagen Ramen uit Gemert het DUBOkeur-certificaat voor het toepassen van het Prominent SL-kozijn in het renovatieproject De Wintertuin in Weesp. Het Prominent SL is het eerste aluminium profielsysteem in Nederland dat als DUBOkeur is gekwalificeerd.

INNAX en Dyzle introduceren meetconcept energie en temperatuur
Gebouwverduurzamer INNAX en specialist in temperatuurmonitoring Dyzle introduceren een integraal meetconcept voor temperatuur en energie, gericht op supermarktketens. Het concept geeft beheerders en eigenaren breder en dieper inzicht in energiegebruik en stelt hen in staat de uiteenlopende aspecten van installaties optimaal af te stemmen op de praktijk.

Frisomat investeert resoluut in groene energie
6.000 zonnepanelen goed voor jaarlijkse CO2-reductie van 372 ton

Viega Nederland: Viega Roadshow 2011
Viega Roadshow 2011 brengt ISH-noviteiten op locatie Met een spectaculaire mix van informatie, entertainment en muziek startte op 9 april jl. in Berlijn de Viega Roadshow 2011.

nieuw renovatie-energieconcept met onder andere elektrische muurverwarming
Op donderdag 28 april presenteerden ActiveWarmth en woningcorporatie Ymere een nieuw renovatie-energieconcept met onder andere elektrische muurverwarming. In de afgelopen wintermaanden is het systeem voor het eerst in de praktijk getest in een huurwoning in Amsterdam-Noord.

Nieuwe documentatie ge•soleerde gevelplint Holonite
Begin dit jaar introduceerde Holonite de ge•soleerde gevelplint. Het is een duurzame, esthetische en eenvoudig te monteren plint voor de voet van ieder gebouw. Inmiddels is er documentatie beschikbaar die kosteloos kan worden aangevraagd.

Universeel schrikdraadapparaat voor honden, katten , geiten, koeien, paarden, enz
U vindt hier een schrikdraadapparaat dat zeer betrouwbaar is met een lange levensduur.

Sheikh Zayed Bridge in Abu Dhabi belicht door Nederlandse ontwerper
Het meest recente, spectaculaire bouwwerk van Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, de Sheikh Zayed Bridge, heeft nu een lichtontwerp en is daarmee na tien jaar ontwerpen en bouwen afgerond.

Bewust Bodemgebruik
Dag van de praktijk
Op donderdag 7 april 2011 staat op verschillende locaties in Nederland de deur open. U kunt die dag kennis nemen van projecten waarin duurzaam en bewust met de bodem wordt omgegaan. Het wordt een dag door en voor bodemprofessionals!

SchwšrerHaus introduceert de NoNonsense Nulenergiewoning
Moet een energiezuinige woning eruitzien als een energiezuinige woning? "Nee dus", zegt architect ir. Robert A. Albers van iDX Architecten uit Rijssen, "doe normaal dan doe je al energiezuinig genoeg!"

Presentatie zonne-energie uit wegen: SolaRoad
Op woensdag 26 januari 2011 heeft u kennis kunnen maken met SolaRoad, het eerste Nederlandse wegdek met ge•ntegreerde zonnecellen. SolaRoad maakt het mogelijk om de weg te gebruiken en tegelijkertijd energie op te wekken. SolaRoad wordt ontwikkeld door TNO in samenwerking met provincie Noord-Holland en de bedrijven Ooms Avenhorn Groep en Imtech.

Marvin in Concept House en op Greenbuild Innovation Square
Marvin, energiemanagement systeem en winnaar van twee Innovatie prijzen in 2010, zal ook aanwezig zijn op de Internationale Bouwbeurs in de Jaarbeurs Utrecht, van 7 t/m 12 februari. Marvin zal te zien zijn op het Greenbuild Innovator Square (hal 10) Žn in het Concept House Project. De Bouwbeurs is de ideale plek om Marvin te ontmoeten.

Spouw-isolatieparels uit hernieuwbare grondstoffen
Termokomfort Nederland BV lanceert samen met IsoBouw Systems BV een nieuwe isolatietoepassing voor geschuimde parels in de bouw. De parels "die de basis vormen voor het schuim" zijn Cradle-to-Cradlecm gecertificeerd.

Adapter maakt van Plexo lasdoos en Cablofil draadgoot ijzersterke combi
Legrand Nederland breidt het assortiment uit met een ingenieuze adapter voor de Plexo lasdoos. Hierdoor kunnen deze lasdozen eenvoudig, snel en zonder schroeven gemonteerd worden op Cablofil draadgoten.

Waterkit maakt stofvrij werken 100% waar
De Waterkit WK 125 en WK 230 van Zbm Rotterdam maakt zagen zonder stofvorming mogelijk, zonder technische aanpassingen aan de machines. Het apparaat spuit een fijne waternevel in de zaagsnede zodat stof direct neerslaat.

Nieuw: 1 mm dunne dekentjes verwarmen het huis via het tapijt
Speedheat introduceert de G4 ruimteverwarming: een 1 mm dun `plug & play' deken waarmee je je tapijt in minder dan twintig minuten tijd verandert in een `centrale verwarming' die zijn warmte afstraalt aan alles en iedereen die zich op het tapijt bevindt. Energiebesparend, zegt Speedheat.

Nederlandse Energie Maatschappij blijkt duurste energieleverancier
e Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) claimt al jaren de goedkoopste energieleverancier te zijn. Dit werd zelfs onderbouwd door een onderzoek van Maurice de Hond. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de Vastelastenbond op 19 december jl. het onderzoek nog eens over gedaan. Was de NEM, volgens Maurice de Hond, in mei 2010 nog de goedkoopste, een half jaar later blijkt echter dat de NEM de duurste energieleverancier is.

Speedheat introduceert slimme thermostaat voor vloerverwarming
De Slimme Thermostaat doet op grootse wijze zijn intrede in Nederland. Een thermostaat waarmee gemiddeld 20% is te besparen op de energierekening. Speedheat komt met een variant voor vloerverwarming.

Veel sneller van deur tot deur met magneetzweefbaan
Ondanks de verdubbelingen van het spoor- en snelwegennet in de Randstad wordt de reistijd van deur tot deur steeds langer. Een duurzame oplossing zou een magneet-zweefbaan met ŽŽnpersoonsautootjes kunnen zijn.

A-energielabel voor gemeentehuis Woensdrecht
In het kader van de "Strategische Agenda West-Brabant 2008-2011" werkt de gemeente Woensdrecht aan een vergaand duurzaam energiebeleid. Een belangrijk onderdeel daarvan is de CO2-reductie en energiebesparing van gemeentelijk vastgoed. In dit kader is het bureau Advin gevraagd een energieprestatielabel te bepalen. Het gemeentehuis is beloond met het hoogst haalbare energieprestatielabel, namelijk het A-label.

Energiezuinig door collectieve installaties
Vanaf januari wordt de Energieprestatie-eis (EPC) opnieuw aangescherpt. Dit betekent slimmer ontwerpen met nog slimmere installaties.

Legrand pakt uit met Aanpakkuh!
Begin september heeft Legrand Nederland de aftrap gegeven voor de Aanpakkuh-campagne. Ruim 800 kleinere en/of lokale elektrotechnische installatiebedrijven ontvangen in dit kader een doos met diverse Legrand actieproducten. De installateur kan hierdoor ter plekke het installatiegemak van deze nieuwe producten ervaren.

Lasaulec B.V. ISO 14001 gecertificeerd
"Doorgroeien tot de belangrijkste leverancier van MRO-artikelen in de markten Industrie & Vervaardiging en Installatie & Bouw."

Hieronder vindt u een selectie van overige relevante webpagina's voor het begrip energie van bouwers en gerelateerde bedrijven en organisaties, waaronder Climapac, Velux Belgium en Klimaatgroep Holland BV.

Andere bezoekers van deze pagina waren eveneens ge•nteresseerd in architect, architectuur, beton, binnen, bouw, bouwbeurs, bouwen, bouwmaterialen.

Zonne-energie | Info | Climapac
Climapac nl fr Aanmelden Registreren Home Info Productie Sanitair Warm Water Warmtepompsysteem Algemeen Warmtepompsysteem volgens warmtebron Warmtepompboiler Zonne-energie Computerruimte-koeling... Zie #1.

energie - Isola NV (http://www.isola.be)

energie - Isola NV
Energieprestatiedecreet Ontstaan In januari 2003 verscheen een richtlijn in het publicatieblad van de Europese Unie. Ze verplicht de lidstaten om via eigen regelgeving begin 2006 minimumeisen op te leggen... Zie #2.

SchreuderGroep ontwikkelt energie ?0? industriegebouw (http://www.schreuder.nl)

SchreuderGroep ontwikkelt energie ?0? industriegebouw
Hoofdvakgebieden Ga naar inhoud Spring naar hoofdnavigatie en log-in Spring naar extra informatie Zoek, bekijk en navigatie // Letter grootte '); document.write(' groter '); document.write('... Zie #3.

 

Zonne-energie PV panelen
Zonne-energie Met behulp van zonne-energie kunt u uw eigen groene energie gaan maken. Hieronder ziet u een opstelling met 4 panelen. Deze panelen leveren u bij direct zonlicht maar ook bij... Zie #4.

Team Energie Advies (http://www.primagaz.nl)

Team Energie Advies
Mijn Primagaz Vind uw gasfles Vind uw installateur Energie besparen Gasmeterstand invoeren Online bulk gas bestellen Webshop Innovaties Winter 10/11 Home > Nieuws > Team Energie Advies Team... Zie #5.

Artikelen

•  Haarlem kiest voor FSC
•  Glastechnische ontwikkeling brengt nieuwe ŽlŽgance in Amsterdamse stadsbeeld
•  IsoBouw - BioFoam¨ winnaar MKB Innovatie Top 100
•  Dinkelland gaat voor licht
•  Installatiegemak centraal bij nieuwe Legrand wandgoten en energiezuilen
•  NEN-EN-ISO 14119: 'Afschermingsnorm'
•  Uitgeverij ®neas publiceert 'EnergieVademecum - Energiebewust ontwerpen van nieuwbouwwoningen'
•  Wiskundige formule maakt inspecteur Energielabel woning overbodig
•  Sturen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers
•  Orro Energy nieuwe speler op Nederlandse energiemarkt
•  Manifest Warmtenetwerk: 20% duurzame warmte in 2020 is haalbaar
•  Marokko wil grootste zonne-energie producent worden
•  Seminar `Het dynamische schoolgebouw 2010'
•  Mest verwarmt 25.000 Friese huizen
•  Opening tentoonstelling in Amsterdam over Cradle to Cradle
•  DHV wereldwijd klimaatneutraal in 2010
•  Passieve vloerverwarming slaat in als een bom
•  Glasverwarmde sneeuwvrije iglo
•  Bewoners 'ziek' van ventilatie
•  Nieuwe producten: SOLESIA onzichtbare zonnedaken
•  Vernieuwd energielabel per 1 januari 2009
•  Strengere eisen voor nieuwbouw kantoren
•  HelioSet150 Indak-Platdak-Opdak
•  Wetenschap accepteert principe passieve vloerverwarming
•  Special Duurzame Mobiliteit op Innovatie-estafette 4 november 2009
•  DELTA en Scheuten willen zonne-energieactiviteiten bundelen

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb