Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

JUBILERENDE CUR EN NETWERKPARTNERS PRESENTEREN ZICH ALS CUR-NET

Amsterdam, 9 januari 2002

CUR|Net - Cilviel lennisnetwerk

één formule, één locatie, één motief:
KENNIS VOOR AAN DE TOEKOMST BOUWEND NEDERLAND

Met dit motto gaan de jubilerende CUR en de netwerkpartners CUR-beton, COB, Habiforum, SKB, CIM, CONSTRUCTABLE, GEONET, RISMAN, SIKB, PBV, VISI en WATER-FRONT samen het jubileumjaar 2002 in.

Het Civieltechnisch Centrum Uitvoering Research en Regelgeving CUR, in 1952 gestart als de 'Commissie Uitvoering Research' van de Betonvereniging, is uitgegroeid tot een onderzoeksnetwerk van kenniscommissies, -clusters- en cellen met in totaal circa 3.000 actieve kenniswerkers. Hoogste tijd om de gezamenlijke meerwaarde een eigen naam en gezicht te geven: CUR-NET. Om beter herkenbaar te zijn in de snel veranderende omgeving met steeds meer -vaak nieuwe- spelers.

Het bestaansrecht van CUR-NET is de 'goudse' formule: vragers en bezitters van kennis aantrekken en verbinden in professionele en inspirerende netwerken voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen op hetgebied van civiele techniek en ruimtegebruik waar de samenleving om vraagt. Of om gaat vragen.

Na een halve eeuw is de CUR-formule nog springlevend en klaar voor de toekomst. Een kennisinstelling dient voortdurend vernieuwend te kunnen zijn, want kennis is een van de meest kritieke succesfactoren van de economie geworden. Doorslaggevend voor concurrentiekracht en levensvatbaarheid. Snelle en doelgerichte ontwikkeling en praktische verwerking van kennis vormt de hoofdmotor voor het creëren van toegevoegde waarde in de kenniseconomie.

Met 50 jaar ervaring en een vitaal netwerk is CUR-NET volledig toegerust om een waardevolle bijdrage aan het kennismanagement van bouwers aan de toekomst van Nederland te kunnen blijven leveren. De strategische missie voor het komende decennium kan dan ook kort en bondig worden samengevat als: "het faciliteren van vraag- en toepassingsgerichte kennis voor aan de toekomst bouwend Nederland". Naast civieltechnische knowhow zal de markt behoefte hebben aan multidisciplinaire analyses. Aan het vinden van nieuwe technische mogelijkheden voor opdrachtgevers, gebruikers en beheerders van gebouwde omgeving om de schaarse ruimte in ons land hoogwaardig te gebruiken. Met behoud van ruimte voor water, landschap, natuur en kwaliteit van de leefomgeving. Dat vermogen wordt deltacompetentie genoemd. Het is de kernactiviteit van CUR-NET die vandaag al inzetbaar is voor de vragen van morgen.

50 JAAR KENNIS VOOR AAN DE TOEKOMST BOUWEND NEDERLAND

De presentatie van CUR-NET valt samen met het 50-jarig bestaan van de CUR. Dit heuglijke feit wordt onder meer gevierd met een nationale netwerkdag op de Floriade* en een uitzonderlijk kennisproject voor jonge 'deltakenniswerkers': de MORGEN DE RUIMTE PRIJS*.
Het jubileumprogramma start op 15 januari 2002. en gaat het hele jaar door.

Voor meer informatie:
drs. Johan Lens
T 0653351062
johan.lens@cur.nl

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl