Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

28 april 2006

Brandwerendheid

Kingspan Kooltherm K8 spouwplaat bewijst brandwerendheid

"Zeer indrukwekkend” noemden de bezoekers de brandwerendheidtest die Kingspan Insulation uitvoerde met de Kooltherm K8 spouwplaat tijdens de workshop avonden van NVB Bouwmaterialen in Leeuwarden. Deze dunste hoogwaardig hardschuim isolatieplaat in de markt zorgt, ondanks de verlaging van de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) naar 0.8, dat spouwmuren weer dunner kunnen worden. De nieuwe standaard is hiermee gezet. Daarnaast biedt Kooltherm tevens optimale brandveiligheid. De 160 aanwezigen keken hun ogen uit.

Tijdens de brandwerendheidtest werden een groot aantal op papier schijnbaar brandveilige zeer uiteenlopende isolatiematerialen onderworpen aan een brander die een hitte produceerde van liefst circa 1100 graden. De brander werd op een 20-tal centimeters van de plaat gehouden. Sommigen smolten al bij het zien van het vuur. Anderen hielden het maximaal een halve minuut uit, alvorens het vuur zijn verpletterende werk deed. De Kooltherm isolatieplaat echter, die aan exact dezelfde zware beproeving werd onderworpen, gaf vrijwel géén krimp.
Vrijwel geen aantasting

Zelfs na enkele minuten aan de vlammen te zijn blootgesteld, was de plaat in tegenstelling tot de andere isolatieplaten nagenoeg niet doorgebrand. Bij het doorsnijden van de plaat, na afloop van de test, bleek de hardschuimkern minimaal aangetast en tijdens de test was het zelfs mogelijk om, ondanks de geringe minimale dikte van de plaat, aan de achterkant een hand te houden zonder brandwonden op te lopen. Daarmee toonde de Kingspan Kooltherm isolatieplaat een geweldig resultaat op het gebied van brandwerendheid, dus brandveiligheid.

Rookontwikkeling
Al eerder bij officiële testen betreffende rookontwikkeling kregen diverse Kooltherm producten het product en de applicatie klasse S1. Deze S1 classificatie is de best mogelijke classificatie voor rookontwikkeling binnen de nieuwe officiële Europese CE brandnormering. Daarmee behaalt Kooltherm dus de best mogelijk prestatie van alle hardschuim isolatiematerialen. Daarnaast heeft Kooltherm ook de klasse D0, wat inhoudt, dat de plaat niet druipt tijdens brand. Daarmee bewijst Kooltherm, naast alle andere voordelen van géén extra spouwdikte, gemakkelijk te verwerken, ultiem rendement, maximale isolatie, géén inzakken en geschikt voor verschillende typen spouwconstructies, over drie extra kwaliteiten te beschikken; product CE brandclassificatie B S1 D0.

meer info: Kingspan

Technische Service Afdeling: 0800 – 25.25.252

Kingspan Insulation
Isolatie oplossingen
Voorenswei 1
6669 MX Doodewaard
Tel: 0488.417.520
Fax: 0488.417.525
E-mail: info.nl@insulation.kingspan.com
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl