Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

16 januari 2020

Zonnepanelen plaatsen in 2020; de voordelen?

Zonnepanelen plaatsen is anno 2020 een overweging die door steeds meer mensen wordt gedaan. Met de stijgende aandacht voor duurzaamheid en de wens om minder gas te verbruiken, lijken zonnepanelen de toekomst. Over de gehele wereld is klimaatverandering meer en meer zichtbaar. De plaatsing van zonnepanelen is met het oog op het tegengaan van deze klimaatverandering dan ook een goede stap. Hiervan is bijna iedereen zich wel bewust. Maar wat zijn nu verder nog de voordelen van het plaatsen van zonnepanelen in 2020? Zijn deze er überhaupt? En zo ja, wat houden ze dan precies in?

   

 

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

Een verbeterde duurzaamheid is niet het enige voordeel dat de plaatsing van zonnepanelen met zich meebrengt. In 2020 stapelen de voordelen zich langzaam maar zeker steeds verder op. Denk hierbij aan de volgende aspecten:

  • Kostenbesparing: Zonnepanelen plaatsen moet je zien als een investering in de toekomst. In het heden zijn er de aanschafkosten. Maar gezien de levensduur en de jaarlijkse besparing op de energierekening bespaar je over de komende 15 a 20 jaar een significant bedrag aan energiekosten. Door bepaalde werkzaamheden zelf te doen in plaats van uit te besteden besteed je nog meer geld.
  • Hogere woningwaarde: Bij de plaatsing van zonnepanelen wordt je woning gelijk een stuk meer waard. Mocht je de woning dus toch besluiten te verkopen, dan merk je in de verkoopprijs deze extra waarde. De nieuwe bewoners kunnen namelijk de resterende jaren nog gebruik maken van de besparing van de zonnepanelen.
  • Beperkt onderhoud: Zonnepanelen zijn zeer gemakkelijk in gebruik. Alle benodigde apparatuur wordt eenmalig geplaatst. Vervolgens is er in de meeste gevallen weinig tot geen onderhoud nodig gedurende de jaren die daarop volgen. Het is daarom ook als u wat ouder bent een prima optie.

Verder is het zo dat doordat zonnepanelen elk jaar in populariteit toenemen, de overheid steeds minder reden heeft om financiële voordelen te bieden voor de aanschaf ervan. Hoe sneller je de zonnepalen dus aanschaft, hoe meer je nog gebruik maakt van de huidige voordelen. Zo krijg je in 2020 nog 21% over het aanschaf- en installatiebedrag terug van de belasting. In de toekomst zullen dit soort regelingen verder afnemen naarmate meer mensen vrijwillig de zonnepanelen laten plaatsen.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl