Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

11 februari 2020

Welke soorten heftrucks zijn er? 

Tegenwoordig kun je relatief eenvoudig een heftruck huren. Dit zal dan voor een kortere tijd zijn waarbij je natuurlijk een financiële vergoeding moet betalen. Als je structureel een heftruck nodig hebt, dan is het waarschijnlijk beter om te kiezen voor het kopen van een exemplaar. Hierbij zou je ook de keuze kunnen maken om een gebruikte heftruck aan te schaffen. Dit is in principe een tweedehands heftruck die alsnog zeker in staat is om gebruikt te worden.

 

   


Je kunt heftrucks in diverse soorten en maten kopen. Over het algemeen zijn er zes soorten heftrucks die het meest gangbaar zijn. Allereerst kun je kiezen om een elektro heftruck aan te schaffen. Dergelijke exemplaren zijn belastbaar tot 2 duizend kilogram en hebben een reikwijdte van 6,5 meter hoogte. In principe zijn de elektro heftrucks het meest geschikt voor lichtere werkzaamheden. Zo een exemplaar kan onder meer gebruikt worden in een magazijn. Een zwaardere soort is de diesel heftruck. Deze exemplaren zijn belastbaar tot 7 duizend kilogram, al hangt dit af van het model. Het heeft een reikwijdte van circa 8,5 meter hoogte en kan ingezet worden bij lichte en zware werkzaamheden, maar dit hangt natuurlijk ook weer af van het model die je koopt.

Naast een elektro en een diesel heftruck kun je ook kiezen voor een LPG vorkheftruck. Zulke exemplaren zijn eigenlijk vergelijkbaar aan de diesel heftrucks qua belastbaarheid, reikwijdte en functie. Pallettrucks zijn wel heel anders. Deze zijn voornamelijk geschikt om gebruikt te worden bij werkzaamheden laag bij de grond. Denk hierbij onder meer aan het laden en lossen van vrachtwagens. Ze zijn belastbaar tot ongeveer 2 duizend kilogram. Een ander type heftruck is de stapelaar. Deze exemplaren zijn hydraulisch en met name geschikt om gebruikt te worden in magazijnen om bij de hoge stellingen te kunnen. Ze zijn tot rond de duizend kilogram belastbaar. Als de stellingen in een magazijn uitermate hoog zijn dan kun je beter kiezen voor een reachtruck. Zo een heftruck is geschikt voor grotere hoogtes aangezien het een reikwijdte van maar liefst 11 meter hoog heeft. Een reachtruck is belastbaar tot circa 1,5 duizend kilogram.

meer info: Gebruikte heftrucks
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl