Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 juni 2020

Nieuwe straatbaksteen sluit optimaal aan op bestaande bestrating 

Hoe behouden straten en pleinen de karakteristieke uitstraling van bestaand straatwerk na herinrichting, aanpassing of uitbreiding?

Nieuwe bestrating ziet er anders uit dan bestaande. Om oud en nieuw optimaal op elkaar te laten aansluiten stelde Wienerberger het assortiment onbezande getrommelde straatbakstenen samen, genaamd Oudhollands.

De collectie is beschikbaar in 13 sorteringen in waal- en dikformaat, ze kunnen ook worden gemixt. 

   

 

De collectie Oudhollands van Wienerberger sluit visueel aan op bestaand straatwerk, geeft een aantrekkelijk beeld en draagt bij aan behoud van de ruimtelijke kwaliteit.

 

Vanwege het duurzame en authentieke karakter wordt gebakken bestrating in grote mate hergebruikt. Bij wijziging van gemeentelijke infrastructuur is de wens vrijwel altijd om nieuwe straatstenen aan te sluiten op de bestaande bestrating. Visueel aansluiten geeft een aantrekkelijk beeld en draagt bij aan behoud van de ruimtelijke kwaliteit. Het kan met de collectie Oudhollands van Wienerberger. 
De keramisch producent biedt 13 Oudhollands sorteringen in waalformaat en dikformaat die een passende overgang van bestaand naar nieuw straatwerk creëren. Gemixt zijn er nog meer mogelijkheden: op specificatie van de opdrachtgever kunnen verschillende kleuren straatbakstenen worden gemengd. Deze keuzevrijheid maakt de overgang van bestaande naar nieuw getrommelde bestrating altijd passend. Kijk op www.hollandsstraatbeeld.nl of: www.wienerberger.nl/oudhollands voor meer informatie.

   

 

Wie met de online mixgenerator een eigen stukje bestrating samenstelt kan zijn mix op een poster van 1m2 bij Wienerberger aanvragen.

 

Zelf bestratingsmix samenstellen
Om een eigen stukje bestrating samen te stellen kunnen opdrachtgevers en ontwerpers met de online mixgenerator van Wienerberger 2 tot 5 sorteringen mengen tot een eigen mix. Eerst kiest men een sortering, daarna het formaat en legverband. Het systeem filtert de sorteringen die geschikt zijn voor het maken van de mix. Na opgave van de verhouding, genereert het systeem automatisch een persoonlijke mix. De hoge resolutie zorgt voor een realistische impressie, waarin de kleinste details en legverbanden te zien zijn. Het resultaat is direct te downloaden of op ware grootte als poster van 1 vierkante meter aan te vragen bij Wienerberger.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl