Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

12 september 2020

Waar moet je op letten bij de aanschaf van kozijnen?

Wil je kozijnen aanschaffen of zijn ze aan vervanging toe? Kies meteen voor isolerende kozijnen en houd je woning warm en je rekening laag.

Milieu-impact

Ga in je afweging voor de aankoop van kozijnen in eerste instantie gewoon af welk model jij praktisch vindt en welk materiaal jij het mooiste vindt. Is de milieu-impact voor jou belangrijk, dan hoef je alleen erop te letten of de kozijnen gecertificeerd zijn met een keurmerk.

De kwaliteit van het kozijn bepaalt uiteraard hoe lang ze meegaan, maar je kunt er ook zelf voor zorgen dat kozijnen langer mee gaan door ze goed te onderhouden.

Onderhoud

Kozijnen van aluminium of kunststof kun je makkelijk onderhouden door ze af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld wat afwasmiddel. Geschilderde kozijnen, meestal kozijnen van hout, moet je een keer per jaar goed nakijken en indien nodig bijwerken.

Ongeveer eens in de 5 jaar is het nodig om een nieuwe verflaag aan te brengen. Controleer ook elk jaar of het hang-en sluitwerk en de tochtprofielen slijtage vertoont.

Holle kozijnen

Kozijnen van kunststof zijn van binnen hol. Deze ruimtes, ook wel ‘kamers’ genoemd, zorgen ervoor dat de kozijnen goed isoleren. Hoe meer kamers er zijn, hoe beter de isolatie van het kozijn.

Dit zorgt het hele jaar door voor een prettige temperatuur in je woning. Daarnaast hoef je minder te stoken en houd je de energierekening binnen de perken.

Dubbelglas of rendementsglas

De isolatiekwaliteit wordt daarnaast bepaald door het glas. De meeste mensen kiezen voor dubbelglas of hoogrendementsglas.

De tweede variant is een stuk duurder, maar isoleert beter. Je bespaart daarom wel meer op je energierekening, waardoor je de investering in hoogrendementsglas er op een gegeven moment ook weer uithaalt.

Kunststof kozijn met houtlook

Hecht je veel waarde aan een sfeervolle uitstraling en wil je het liefst houten kozijnen? Als je niet zo veel zin hebt in het onderhoud dat erbij komt kijken, dan zijn kunststof kozijnen met een houten look de ideale optie!

Dankzij de vertrouwde uitstraling van hout heeft je huis een warme sfeer maar heb je toch de voordelen die kunststof biedt. Kozijnen van kunststof gaan uitermate lang mee en zijn makkelijk om te onderhouden.

Ook ben je veel minder onderhoudskosten kwijt dan bij houten kozijnen.

Kozijnmodel

Denk bij het plaatsen van een kozijn goed na over welk type je wil. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een valraam of een draai-/kiepraam.

Of laat een mooi klassiek houten kozijn plaatsen in je woonkamer en bestel een praktische draai-/kiepraam voor in de slaapkamer.

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl