Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

17 januari 2022

Hoe zorg je voor meer karakter in huis bij verbouwplannen?

Er komt veel kijken bij een verbouwing. Je richt je aandacht waarschijnlijk met name op de grote aanpassingen. Vergeet echter de details niet! Het zijn namelijk juist de specifieke afwerkingen die maken dat je woning karakter krijgt. Waar kun je bij de verbouwplannen al rekening mee houden? Dit zijn slimme tips.

   

 

Vloerkleed of tapijt

Een vloerkleed of tapijt zorgt voor veel sfeer in huis. Neem dit idee dan ook zeker mee als je gaat nadenken over de inrichting van de nieuwe vloer. Je kunt in sommige kamers wellicht tapijt leggen. Anders is het een idee om op je vloer van hout, laminaat of pvc een groot vloerkleed neer te leggen, in de woon- of slaapkamer bijvoorbeeld. Vloerkleden bestellen kan in veel soorten en maten: stem de look van het vloerkleed af op je verdere smaak. Let ook op de afwerkingen, zoals hoog- of laagpolig en de kleur.

Stopcontacten

Of stopcontacten enkel een praktisch doel dienen? Hoewel dat misschien voornamelijk zo is, kun je ook voor een bepaalde uitstraling zorgen als je de juiste stopcontacten kiest. Wist je bijvoorbeeld al dat er stopcontacten in trendy zwart en goud te vinden zijn? Dat ziet er hartstikke chic uit in huis! Het zijn dit soort afwerkingen waarmee je een groot verschil realiseert bij het resultaat van de verbouwing.

Deurklinken

De deurklinken, nog zo’n detail in huis. Ga je voor de standaard optie, bestaande uit een basic look? Daar is uiteraard niets mis mee, maar als je toch al met de verbouwing aan de slag gaat, kun je maar beter meteen uitpakken. Ga op zoek naar deurklinken in een unieke kleur of met een bijzonder design, om maar iets te noemen. Je weet zelf het best wat er bij jouw interieur gaat passen.

Plinten

Besteed ook de nodige aandacht aan de nieuwe plinten die je uitkiest voor de woning. Ze zijn er namelijk in een heleboel opties te vinden. Denk allereerst aan de breedte van de plint. Van smalle tot brede plinten – het is een kwestie van smaak wat je het mooist vindt staan. Ook over de hoogte heb je het voor het zeggen. Je kunt de plinten dus als het ware zo subtiel of juist zo opvallend mogelijk laten ogen.

Details in sanitair

Ga je ook de badkamer of het toilet verbouwen? Dan is onze laatste tip: denk aan de details in het sanitair. Kranen zijn er bijvoorbeeld in allerlei designs te vinden. Zo valt een gouden kraan enorm op! Het maakt je interieur net dat stukje interessanter.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl