Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

19 januari 2022

Verbouwing aan je woning: nu doen of wachten?

   


Nieuw jaar, nieuw kansen. De bouwmarkten mogen na de lockdown weer open, wat een goede reden is om te overwegen of de verbouwing die je op je to do-lijstje hebt staan kan gaan beginnen. Is dit het juiste moment om te gaan verbouwen? We bespreken een aantal zaken die je kunt laten meewegen.

Winter en gasprijzen

De winter van 2022 is in gang en dat is een factor om mee te nemen in je overwegingen. Betekent je verbouwing dat er een buitenmuur opgebroken moet worden? Dan haal je in de koudste tijd van het jaar de buitenlucht naar binnen. Daar valt niet tegenaan te stoken, helemaal met in het achterhoofd dat de gasprijzen momenteel erg hoog zijn en stoken sowieso al behoorlijk duur is. Misschien is de lente een betere tijd voor je verbouwing.

Verduurzamende maatregelen

Betreffen de werkzaamheden die je aan je woning wilt gaan doen verduurzamende maatregelen die ervoor zorgen dat je gasverbruik lager wordt? Dan kan het wel een goed idee zijn om er haast mee te maken, zodat je er deze winter nog van kunt profiteren. Zoals gezegd zijn de gasprijzen erg hoog en als je daarop kunt besparen, is dat zeer welkom.

Geld

Geld is natuurlijk altijd een factor in het wel of niet uitvoeren van een verbouwing. In principe moet je natuurlijk geen geld uitgeven dat je niet hebt en kun je beter doorsparen tot je het je wél kunt veroorloven. Maar als je verbouwing haast heeft, bijvoorbeeld omdat het om verduurzamende maatregelen gaat, kun je natuurlijk altijd een aanvraag voor een lening doen. Valt de uitgave samen met andere grote, belangrijke uitgaven, zoals het bekostigen van een studie? Dan is het wellicht ook mogelijk om een dure studie te financieren met een lening. Zo kun je bijvoorbeeld een lening voor een pilotenopleiding krijgen.

   

Aannemers en klusbedrijven

Heb je een aannemer en klusbedrijven nodig bij je verbouwing? Dan kun je een verbouwing op korte termijn waarschijnlijk op je buik schrijven. Aannemers en klusbedrijven zitten al geruime tijd lang vooruit volgepland, waardoor je niet op korte termijn een beroep op ze kunt doen. Wellicht dat je met goed zoeken wél iemand vindt, maar moet je dan mogelijk flink je best voor doen. Wel is het verstandig om nu al vast een aannemer en/of klusbedrijven vast te leggen voor wanneer ze wel weer tijd hebben.
Ben je zelf handig, dan ben je natuurlijk veel flexibeler in het plannen van je verbouwing en kun je de werkzaamheden uitvoeren wanneer je er zelf tijd voor hebt. Neemt bij werkzaamheden die in de buitenlucht plaatsvinden wel de weersomstandigheden mee in je planning.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl