Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

31 januari 2022

Waarom kiezen voor aluminium kozijnen ?

  Aluminium Kozijnen  


Aluminium ramen en deuren; je hoort het steeds vaker. Zonder dat er nou veel reclame voor wordt gemaakt, veroveren aluminium kozijnen steeds meer terrein. Niet vreemd, want dit type raam- en deurwerk verkoopt zichzelf. Aluminium is licht in gewicht, ijzersterk, nagenoeg onderhoudsvrij en zeer duurzaam. Kortom, een combinatie waar andere materialen niet tegen opgewassen zijn. Of je je nou als particulier of als bouwbedrijf aan het oriënteren bent, maakt niet uit. Aluminium ramen en deuren zijn een goede keuze! Wij vertellen je er meer over.

Hoog isolerend vermogen

De isolatiegraad van een woning is belangrijk voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee, zeker met de huidige, stijgende brandstofprijzen. Je zou het misschien niet verwachten, maar het materiaal van de kozijnen is nauwelijks meer bepalend voor de isolatiegraad. Het is vooral het type glas dat bepalend is. Aluminium kozijnen hebben tegenwoordig een hoog isolerend vermogen, vooral de constructies van AluProf. Deze zijn zodanig ontworpen en vervaardigd dat ze ook zeer goed isoleren. Zo bevatten ze bijvoorbeeld geprofileerde thermische afstandhouders en isolatie elementen in de aluminiumprofielen. Die zorgen ervoor dat het kozijn geen ‘lek’ maar juiste een zeer geschikte isolatieconstructie vormt.

Weinig onderhoud en lange levensduur

Houten kozijnen zien er mooi uit, levend. Maar deze vergen wel het nodige onderhoud! Als je geen zin hebt in een tweejaarlijkse schuur- en lakbeurt, kun je beter voor een meer onderhoudsvriendelijk materiaal gaan. Aluminium kozijnen hoef je hooguit een keer af te borstelen en er een sopje overheen te halen. Meer is er niet voor nodig. Daarbij komt dat ook aluminium ramen en deuren een fantastisch uiterlijk hebben. Zo zijn er verschillende keuzemogelijkheden; wat dacht je bijvoorbeeld van een aluminium deur zwart en ook aluminium binnendeuren of steel look aluminium binnendeuren behoren tot de opties. Ook de levensduur is bij raam- en deursystemen belangrijk om op te letten. Welk materiaal je ook kiest, het is altijd een flinke investering. Ga je kijken naar hoe zich dit verhoudt tot de levensduur, dan kom je bij aluminium erg gunstig uit. Aluminium kozijnen gaan zeker 5 decennia mee. Even ter vergelijking: bij hout is dat ongeveer de helft.

Maximale lichtinval

Aluminium kozijnen zijn zeer geavanceerd. Daardoor passen ze perfect bij een moderne woning qua stijl maar ook qua lichtinval. Het prachtige, ingenieuze design zorgt ervoor dat het kozijn zo smal mogelijk kan zijn en daardoor zo min mogelijk licht wegneemt. Zo laat je zoveel mogelijk daglicht binnen en dat is wel zo prettig. Zeker in ons klimaat waar we nogal vaak met donkere, grijze dagen worden geconfronteerd. Een andere reden waarom je voor aluminium kunt kiezen is de hoge mate van veiligheid die het materiaal biedt. Van alle mogelijke materialen is aluminium het minst brandbaar. Alu ramen zijn bovendien ijzersterk en vormen een stevige barrière waar een inbreker niet zomaar doorheen komt. Een aluminium voordeur en aluminium ramen dragen zo dus bij aan een hogere bescherming van je woning.
Kies dus voor aluminium kozijnen, aluminium binnendeuren en een aluminium voordeur om je huis mooi, comfortabel en veilig mee te maken!

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl