Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

16 februari 2022

Tips voor de verbouwing van jouw kinderkamer

De kinderkamer verbouwen? Lees deze tips!

Ben je van plan om binnenkort de kinderkamer te gaan verbouwen? De kinderkamer verbouwen is een hele klus, maar erg leuk om te doen. Niet alleen op zoek gaan naar het perfecte jongensbed of de mooiste kaptafel voor een meisje is erg leuk om te doen, ook uit het verbouwen zelf kan je veel plezier halen. In dit artikel geven wij je tips bij het verbouwen van jouw kinderkamer. Lees snel verder en ontdek wat je zeker niet mag vergeten als je aan de slag gaat met de kinderkamer.

Plaats een goede vloer

Ga je de kinderkamer verbouwen, dan is het erg belangrijk om de juiste vloer te kiezen. Zo moet de vloer zacht genoeg en ook comfortabel aanvoelen, zodat de kinderen er lekker op kunnen spelen. Ook moet de vloer zeker tegen een stootje kunnen. Zorg ervoor dat de vloer geen geluid maakt als je erop loopt en dat er ook geen splinters vanaf kunnen komen. Voor de kinderkamer worden vaak pvc vloeren gebruikt. Dit omdat ze tegen een stootje kunnen, van een warme uitstraling zijn voorzien en een geluiddempende werking hebben.

Denk aan voldoende opbergruimte

Bij het verbouwen van de kinderkamer is het belangrijk om aan voldoende opbergruimte te denken. Kinderen zullen naarmate ze ouder worden steeds meer spullen gaan verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed, knutselwerkjes, knuffels, enzovoort. Het is erg fijn als al deze spullen een eigen plek kunnen krijgen, zodat de kinderkamer er opgeruimd uit kan blijven zien. Denk dus aan voldoende opbergruimte. Maak efficiënt gebruik van de ruimte door een bed met lades eronder te kopen of een bankje met een lade eronder in de kinderkamer te plaatsen.

Plaats een bureau of kaptafeltje in de ruimte

Zorg er ook voor dat er genoeg ruimte in de kinderkamer overblijft voor het plaatsen van een bureau of kaptafeltje. Naarmate kinderen ouder worden zullen ze vaker op hun kamer willen kleuren, lezen of huiswerk gaan maken aan hun bureau. Zorg ervoor dat je een bureau met veel lades hebt, zodat je wat extra opbergruimte in de kinderkamer hebt. Je kind kan hier alle pennen, stiften, papieren en andere spulletjes in opbergen.

Kies voor vrolijk behang aan de muur

Met behang kun je echt de sfeer in de kinderkamer bepalen en kinderen vinden het ook erg leuk om hierover mee te denken. Je kunt ook zelf een paar mooie behangetjes uitzoeken en deze aan je kindje laten zien, zodat hij of zij kan kiezen. Er zijn diverse soorten behang verkrijgbaar, zoals behang met dieren of bloemenprints, maar ook behang met auto’s en prinsessen. Ga je verbouwen, dan hoor ook het plaatsen van vrolijk behang erbij.

Op zoek naar meer inspiratie?
Bekijk dan ook eens de website van by MM Store kinderkamers


 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl